УСАВРШАВАЊЕ У ДОЊЕМ СРЕМУ

ТРЕНЕРСКИ РАЗВОЈ НИКОЛЕ ПОПОВА

Пећиначки зонаш, Доњи Срем 2015, у сезону улази са измењеним саставом. Поред играчког кадра, челници клуба појачали су и стручни штаб. Први помоћник биће млади Никола Попов (32) из Војке.
– Играчка каријера трајала је кратко – каже Попов. – Везана је, углавном, за Сремац из Војке, где сам направио прве фудбалске кораке. Комплетна генерација 1990. годишта, у сезону 2006/2007. прешла је у први тим. Тренерским послом почео сам да се бавим 2012. године, на наговор Живка Будимировића, најпре као помоћник. Доласком Зорана Ранкова, уз рад са првим тимом, преузео сам млађе категорије, имао сам част да сарађујем са Чедом Матићем, Владетом Томићем, Предрагом Пејовићем… Први тим који је самостално водио био је шимановачки Хајдук.
– После њега, вратио сам се у омладински фудбал и водио полазнике школе ФК Арена из Нове Пазове. Убрзо је стигао позив да преузмем сениоре Сремца из Војке, у јесењем делу Сремске лиге прошле године. Водио сам их до краја првенства и зауставили смо се на петом месту, са најмлађим тимом.
У тренерској каријери младог стручњака је нови изазов, доказивање на пећиначкој Сувачи.
– После епизоде у Војки и размимоилажења у амбицијама, добио сам позив пријатеља Здравка Тривковића да појачам његов стручни штаб. Фудбалске визије нам се поклапају, па су преговори трајали кратко. Дошао сам у средину са богатом традицијом и са великим амбицијама.
Млади тренер има Б лиценцу, али наставља школовање, а Пећинци и Доњи Срем 2015 добро су место за тренерско усавршавање и стицање искуства.

Ж. Радивојевић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!