УСПЕШНИ ТРЕНЕР КИКИНЂАНА ПРЕУЗЕО ЈЕДИНСТВО (БАНАТСКО КАРАЂОРЂЕВО)

ЈАРЧЕВИЋ ЗА СРПСКУ ЛИГУ

После шест сезона, Јединство се растало са тренером Бошком Михајловићем и за наследника је изабран Јевто Јарчевић. Помињало се више кандидата, у оптицају су били и тренери српсколигашког ранга, али руководство се одлучило за успешног стручњака који је ОФК Кикинду увео у српсколигашко друштво.

Јарчевић је рођен 1981. године и тренерску каријеру почео је у Слободи из Нових Козараца 2009. године и довео је до јесењих почасти. Водио је кадете Вождовца, а три пута био је на клупи Кикинђана.

– Растали смо се пријатељски и у фудбалу увек тежим ка новим изазовима. Кад сам одлазио рекао сам, да ако наставим са тренерским послом, због обавеза у агенцији за коју радим, само један клуб биће у опцији, а мислио сам на Јединство – истакао је Јарчевић.

Брзо су стигле понуде неких клубова, а кад су позвали Карађорђевчани, све недоумице, ако их је било, лако су отклоњене.

– Договорио сам се за 15 минута. Људи су били одлучни у намери да ме ангажују, крајње коректни и конкретни. Кључна тема кратког разговора биле су амбиције и нисам имао дилему где ћу да наставим каријеру. Овакав изазов сам чекао. Менталитет ми је добро познат и по њему смо слични, енергични су и спремни да се жртвују.

Кратко је рекао и о бившем тренеру Карађорђевчана Михајловићу:

– Био је велики играч, са сјајном каријером, одличан је тренер, господин и коректан човек. У Јединству је оставио неизбрисив траг и добро уређен систем.

Јарчевићев тренерски кредо је јасан и од њега не одступа ни за јоту, знајући како се долази до циља.

– Изнад свега тражим да будемо дисциплиновани и такав колектив увек желим. На нама је да радимо на детаљима, јер праве кључну разлику и да увек будемо посвећени. Клуб је годинама у врху „Истока” и имамо право да верујемо да ће сан свих Карађорђевчана бити испуњен.

У наредној трци за војвођанске лигаше предвиђен је бараж и другопласиране екипе и трећи тим са највише бодова, доиграваће за попуну српсколигашке „Војводине”. Неки клубови већ су се фокусирали за борбу које води ка врху. Јарчевић неће улогу фаворита.

– Ценим ривале, сви раде и желе да остваре добре резултате. Знам да су амбиције некима порасле и да могућност пролаза кроз бараж, чини додатни стимуланс. Војводина 1928, Раднички из Ковина и Слобода су у улози фаворита, Јединство је ту и чекаћемо шансу.

Што се играчког кадра тиче, рекао је да му је добро познат и да има квалитета који треба максимално да се искористи.

– Костур тима ће остати, а бићемо стрпљиви око довођења играча и нећемо да ангажујемо новајлије само да бисмо попунили број. Ко дође, а знамо шта нам треба, биће за конкуренцију и учинићемо напоре да је подигнемо на виши ниво – поручио је Јевто Јарчевић, нови тренер Јединства.

ДУБАЈИЋ У СТРУЧНОМ ШТАБУ

Јарчевићу ће у раду помагати Јан Сарић и Слободан Дубајић, некадашњи репрезентативац и играч Пролетера и Штутгарта.

– Прозивку сам заказао за 2. јул и планирано је шест контролних мечева, довољно да дођемо до игре и форме за старт трке – каже Јарчевић (са слике).

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!