УЗ ДРОН ДО БОЉИХ ТЕРЕНА

На стадиону сремскомитровачког Радничког, популарној „Агропапукарени“, јуче је Компанија „Агродрон“ демонстрирала примену савремених технологија у одржавању терена. Том приликом извршен је хемијски третман уз помоћ дрона.
Према речима спортског директора Радничког Драгана Деспотовића у питању је новина која доноси вишеструке бенефите.
Без лажне скромности наш терен је један од бољих у Првој лиги и заиста велику пажњу поклањамо његовом одржавању, просто, јер то сматрамо предусловом за играње у овом рангу. У Србији се терени и даље одржавају механичким путем, што значи да смо су временски услови неповољни или је терен сувише влажан често у немогућности да га третирамо, а да не направимо одређена оштећења. Код примене дрона тога евидентно нема, третирање против корова и штеточина може се обавити тачно кад је за време једноставније, лакше и брже – речи су Деспотовића.
Спортски директор Сремаца није крио одушевљење применом дрона у одржавању терена и демонстрацијом која је одржана
управо у Сремској Митровици.
– Надам се да је ово будућносг и да ће уз примену нових технологија српски клубови имати добре терене – додао је Деспотовић.
Момир Алвировић, испред компаније „Агродрон“ кратко је објаснио да уз примену дронова третман терена може да се изврши тачно онда кад је то потребно, а не кад то временски услови, односно дренажа терена омогуће.
– Кад класична механизација због сувише влажног земљишта не може ући у терен, дронови могу обавити третман тако да обезбеде његову максималну учинковитосг. Они омогућавају одличну пенетрацију препарата, а с обзиром да су аутоматски вођени значи да обезбеђују и прецизно дозирање. На тај начин поред тога што се третман обави на време, остварују се и одређене уштеде. Иначе, оператер дроном стоји на безбедној удаљености и на њему је да изврши припрему плана лета и да га надгледа – објаснио је Алвировић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!