ВАСИЋ: ЖЕЛИМ ДА ЗАИГРАМ У ЕЛИТИ

Леонтије Васић, млади везиста Текстилца, задовољан првим делом сезоне, окончаним на четвртом месту

Нови прволигаш из Оџака одиграо је добро јесењи део сезоне и завршио на високом четвртом месту са 32 бода. Резултату је у доброј мери допринела и чињеница што Текстилац има добру сарадњу са ИМТ-ом, јер се његова четири играча од летос налазе на позајмици у плаво-белом табору. Уз капитена Ирфана Зулфића, ту су још Дарко Стојановић, Укачуку Принц и најмлађи Леонтије Васић (19).

Сви у клубу се слажу да је квартет оправдао очекивања у протеклих 20 утакмица . Показали су фудбалско умеће, али и амбицију да у новој средини играчки напредују, како би се што пре вратили у табор суперлигаша.

Најмлађи од њих, Васић, одиграо је 16 утакмица, док је по две морао да паузира због картона и повреде. На осталим сусретима играо је све боље, па је последњи меч против Радничког из Новог Београда одиграо најбоље. Партију је украсио и прелепим поготком са више од 20 метара. Као градитељ игре био је на сваком делу терена и борбеношћу и добрим проигравањима оставио је одличан утисак.

– Одиграли смо добро прву етапу првенства, што је резултирало и четвртим местом. Могли смо још боље, остали смо без бодова против Металца, нисмо успели да савладамо Јединство на Убу, одиграли смо нерешено, требало је да победимо јер смо били бољи у оба сусрета. Са тих пет бодова могли смо да се попнемо на друго место, што би био још већи успех од постигнутог. Што се тиче мојих игара, у целини сам одиграо добро. Наравно, увек може боље и више, то ће да ми буде додатни мотив за пролеће, да своје игре учиним још успешнијим. Екипа? Задовољни смо показаним, с обзиром на то да смо дошли из нижег ранга. Уз Дубочицу, сврстали су нас међу најпријатнија изненађења Прве лиге Србије – са задовољством истиче Васић.

Припреме за наставак сезоне почеће половином јануара, тако да ће шеф струке Бранко Мирјачић и његови сарадници имати шест седмица времена да екипа спремно дочека наставак трке заказан за 24. фебруар.

– Резултати из јесењег дела пробудили су у нама амбицију да будемо још бољи на пролеће и покушамо да поправимо позицију на табели. Одмах после утакмице против Радничког добили смо вољно, али и прецизна упутства како да се понашамо док траје зимска пауза. Имам уговорну обавезу према клубу до краја сезоне, онда ћемо да видимо у разговорима са оба руководства да ли ће сарадња да се настави, или ћу да се вратим у ИМТ, можда одем и у неку нову средину. Наравно, играчке амбиције остале су исте, желим да заиграм у елити. Да бих то остварио, морам себе да терам на још већи рад и стално доказивање. У фудбалу не постоји минули рад, увек мора да се мисли на првог наредног противника – каже млади Васић.

Леонтије је поникао у школи Партизана, где је прошао све селекције. Тренери су му били Звонко Поповић, Зоран Тешовић и Владимир Јешић. Играо је у омладинцима и сениорима Телеоптика, да би одатле отишао у ИМТ. Трактористи су га послали на каљење у Текстилац, у протеклих пола године показао је несумњиву даровитост. Пред њим је, очигледно, лепа перспектива.

ОТИШЛИ УНАДИКЕ И НАКАМУРА

По завршетку јесењег дела сезоне из Текстилца су отишла двојица играча.

Реч је о Нигеријцу Унадике Михаелу и Јапанцу Јуто Накамури, који нису успели да се наметну.

1.057 МИНУТА одиграо је јесенас Леонтије Васић (17 утакмица, 13 пута стартер)

4 ЖУТА картона добио је везиста Текстилца: против Слободе, Младости ГАТ, Радничког (СМ) и Графичара

ФОТО: Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 26. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!