ВЕДРИНА СА БАЊИЦЕ

За фудбалере Железничара је друга недеља припрема и прва контролна утакмица. На Бањици су, у дуелу са Радом, ремизирали голом Марка Бачанина, новајлије из Напретка, после идеалног додавања Страхиње Јовановића.
Фудбалери прволигаша са Тамиша залагањем и игром оправдали су поверење, али победа је на крају изостала. А Игор Савић (на слици), шеф стручног штаба, задовољан је првим тестом:
– После две недеље напорног рада одиграли смо први меч. Слабије смо ушли у дуел од фудбалера са Бањице, али касније смо били бољи и до краја држали игру под контролом. Да ли због умора или тешког терена нисмо се снашли на старту, па су Грађевинари то искористили и повели, али касније су ствари дошле на место, успели смо да изједначимо у финишу првог дела. Идемо даље, верујем да ћемо бити још бољи и спремнији за мечеве пред нама.
Тим је промењен у односу на прошлу сезону и у фази формирања за изазове у јаком такмичењу.
– Морам да похвалим момке, на професионалан начин одрадили су овај део припрема и очекујем да ће нам се то вратити у борбама за бодове. Дошли су млади играчи и преданим радом и квалитетом показали су да ће бити појачања, убеђен сам да ће, ако овако наставе да тренирају бити још бољи. За
свако место конкуришу по двојица добрих фудбалера, тако да ко год почне утакмицу може да испуни задатке на терену. Планира је друга провера са новим прволигашем ОФК Вршцем.
– Током ове недеље бићемо у Панчеву, а од 11. јула преселићемо се на Златибор, где смо планирали четири провере и брушење форме за први првенствени меч са Златибором. Имамо времена, биће и довољно утакмица да се уиграмо и направимо тим за још један јуриш на врх табеле рекао је Савић.

22 ИГРАЧА

Појавила су се на Бањици, а Панчевци најављују још новајлија. Везиста Лука Јанковић, дошао је из комшилука, српсколигаша Динама 1945:
Одиграли смо први меч по сле две недеље тешких тренинга. Нисмо се снашли у првим минутима меча, али касније смо показали квалитет и били бољи. Резултат је по мери, али за нас је мало оправдање што смо у саставу имали више новајлија и биће потребно још мало стрпљења и времена да се уиграмо и покажемо зашто смо овде. Задовољан сам како теку припреме и верујем да можемо до циља у сезони која је пред нама, а то је да постанемо суперлигаши.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!