ВЕЛИКИ ТЕРЕТ ПАО СА ЛЕЂА

ОМЛАДИНАЦ МИНИМАЛЦЕМ У НОВИМ БАНОВЦИМА САВЛАДАО КОМШИЈЕ ИЗ СТАРЕ ПАЗОВЕ

Недељни сремски ручак пријао је више Новобановчанима. Фудбалери Омладинца отишли су са гозбе пуни лепих утисака, богатији за три бода.

Комшијски дерби евро голом одлучио је талентовани Лазар Малиш, стрелац јединог гола на матинеу „зелених“ са гостима из Старе Пазове.

Домаћин је имао среће на почетку игре, Јединство је пропустило две прилике, а још срећнији били су Новобановчани, нарочито Велибор Катић, челник клуба, Игор Митровић, први оперативац, и Предраг Пејчиновић, спортски директор. Озбиљно је било лице тренера Душана Ђокића, припремајући тим за гостовање у Кули, сабирао је утиске, знајући да је у суботу један од последња три испита у сезони.

– Слабије смо почели комшијски дерби, али био је леп завршетак приче. Радује да смо дефанзивно добро одрадили задатке, од нападача Добријевића, до голмана Благојевића, то је донело аутоматски превагу и победу. Све за сада идеално изгледа, има и осцилација, што је и разумљиво, али најважније је да сам задовољан као најодговорнији за игру и резултате – рекао је Душан Ђокић.

Хајдук 1912 је у последњем колу освојио бодове у гостима инђијском Железничару (1:0), што је можда и највеће изненађење пролећног дела првенства.

– Спремамо се увелико за Куљане, гледао сам два пута снимак утакмице са Пазовчанима, срце ми је пуно јер је све урађено како треба, а то је путоказ за оно испред нас. Потребно је време да се све слегне, играчи све лакше раде, навикли смо једни на друге. Квалитет је видљив, идемо у добром правцу. Тачно је да смо имали среће, али прати храбре, организоване и паметне, није наш проблем што противник није искористио две добре шансе. Одбранили смо се и постигли гол, а Добријевић је пропустио зицер. Одлична одбрана Благојевића, у 83. минуту, дошла је као јагода на торти.

Омладинац, на последње две утакмице, није примио гол, мреже су мировале у Бечеју пре дуела са Јединством. У последња три кола екипа одлази у Кулу, дочекаће Нафтагас и одлази на искушење у госте ГФК Словену.

– Велики терет скинули смо са леђа. Све је више добрих детаља, трудимо се да грешке сводимо на минимум, није могуће играти фудбал, а да неко не направи фудбалски лапсус или нешто веће. Изгубили смо на нашем терену од Борца из Шајкаша (1:2), примили два гола због индивидуалних грешака, али и оне су саставни део фудбала. Преостаје да одиграмо на два добра терена, Куљани и Румљани такође захтевају опрез и респект, распоред нам је у почетку, кад сам стигао био згуснут, ипак добро је што сви заједно схватамо да је стрпљење најпотребније. Жао нам је што смо неке бодове олако проћердали, рецимо у Новим Бановцима против Железничара (2:2), такође и на мечу са Зрењанинцима (0:0).

Обичај је да тренери и руководство клубова у финишу првенства стављају све на папир, колико је бодова потребно за врх или опстанак, а Душан Ђокић тврди да у руке не узима дигитрон.

– Математиком се не бавим, идемо постепено, фудбал је нешто, можда, и најлепше од живота и спорта, тако да теорије и прогнозе често и брзо знају да падну у воду. Зашто бих онда трошио енергију и време на сувишне ствари – јасан је Ђокић.

Д. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!