ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ НАШИМ СУДИЈАМА – НОВАК СИМОВИЋ И ЊЕГОВ ПЕТОЧЛАНИ ТИМ У КАЗАХСТАНУ

У складу са амбицијама новог руководства Фудбалског савеза Србије Судијска комисија ФСС на најбољи начин делује на унапређењу и промоцији фудбалског суђења и фудбалских судија у нашој земљи.

После сјајних признања које добија наш најбољи судија Срђан Јовановић судећи са својим тимом најзначајније утакмице Лиге шампиона и квалификација за Европско првенство, а најсвежији је синоћни дуел Европских гиганата Италије и Енглеске у којем је Срђан са својим тимом оставио изванредан и доминантан утисак, признања добијају и судијски контролори из наше земље који уживају изузетан углед у Европи, а најскорији пример је Дејан Филиповић који је био контролор суђења на утакмици Лиге Европе између великана какви су Барселона и Манчестер Јунајтед.

Поред ових успеха, а као доказ посвећености и озбиљности у раду Судијске комисије ФСС, долази и све чешћа и све значајнија ангажованост Новака Симовића, иначе члана судијског тима Срђана Јовановића.

Наиме, УЕФА званичници задужени за мониторинг рада наших судија одредили су комплетан, шесточлани, Српски судијски тим за квалификациону утакмицу за Европско првенство између националних селекција Казахстана и Данске.

Први пут у историји суђења у нашој земљи поред помоћних судија и четвртог судије на пут Казахстана крећу и наше судије које ће бити део тима у ВАР соби. Додатни значај, драж и шарм овој утакмици даје и присуство у тиму представнице „лепшег“ пола.

Састав нашег судијског тима за ову значајну утакмицу:

Новак Симовић – судија

Никола Ђоровић – помоћни судија

Милош Симовић – помоћни судија

Лазар Лукић – четврти судија

Момчило Марковић – ВАР судија

Јелена Цветковић – АВАР судија

Утакмица се игра у Астани, у недељу, 26. марта 2023. године, са почетком у 15,00 часова по средњеевропском времену и може се пратити преко малих екрана.

ОБЈАВЉЕНО: 24. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!