ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ ПЕНАЛ-МАЈСТОР

ДУНАВ (СБ) У ЗЛАТНОЈ СРЕДИНИ „ЈУГА“ 

У Старим Бановцима имају разлога за задовољсгво после јесење сезоне на војвођанском ,,Југу”. Дунав је, гледајући пласман на табели, у мирним водама. Популарним „аласима” не предстоји, ипак, безбрижно пролећно такмичење.

– Налазимо се у златној средини, али од четвртог тима па до шеснаестог, разлика је свега пет бодова, а четири ће да испадну на крају сезоне, док ће можда и трећепласирани састав да оде међу војвођанске српсколигаше. Утисак је да је ова група јача од „Севера“ и „Истока”. Трећа екипа на табели боља је од ривала на истим позицијама у преостале две групе, има више бодова у салду. Биће, свакако, занимљиво – каже Саша Дукић, секретар Дунава.

Батајничанин Здравко Трипковић је на позицији шефа стручног штаба, а голман Вељко Петровић (на слици) одбранио је два једанаестерца у финишу сезоне.

– Хајдук из Дивоша има најбољу екипу, такође и најскупљу, али добра је и Слобода (Доњи Товарник), која планира појачања. Уз водећи тандем ту су Јединство из Руменке и новопазовачки Раднички, на југу је седам подједнаких екипа. Шарени су резултати, не само наши. Током првог дела првенства, играли смо нерешено са Хајдуком, без голова, а од Ветерника смо код куће поражени. Није било победника ни у дуелу са Руменчанима, од Слободе (Доњи Товарник) смо изгубили, а утакмица са Радничким (Нова Пазова), такође, завршена је празних мрежа. Вељко Петровић је тамо одбранио пенал, иста прича била је и са темеринском Слогом, као и резултат. Вељко Петровић је наш пенал-мајстор. Амбиције у другом делу првенства засниваће се искључиво на останку у горњој половини табеле, никако не бисмо смели да дозволимо борбу за опстанак, јер ће бити напорна. Сваки изгубљени бод биће огроман минус – рекао је Саша Дукић, први оперативац у табору Старобановчана.

Д. Ј.

Фото: Дунав (СБ) 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 23. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!