ВЕРУЈЕМ У БЕГ ИЗ ОПАСНЕ ЗОНЕ

ЉУБОМИР РИСТОВСКИ ПРЕУЗЕО МЛАДОСТ ГАТ И НАЈАВИО ОПСТАНАК У ЛИГИ

Фудбалери Младости ГАТ налазе се на претпоследњем месту на табели Супер лиге и јасно је било да руководство клуба, на челу с председником Дејаном Слијепчевићем, мора да примени шок-терапију. Она је пронађена кроз смену већ другог тренера у првенству Александра Лште, јер није успео, као ни његов претходник Бранко Жигић, да покрене екипу с Новог насеља. Одлука је да се на место шефа стручног штаба врати Љубомир Ристовски (52), стручњак који је, заједно с играчима, исписао најлепшу страницу у историји клуба и увео Новосађане у друштво најбољих српских тимова. Нови долазак или повратак уследио је у веома тешкој ситуацији, када треба исправити све оно што је до сада пропуштено, а то, објективно, баш није задатак који би сваки тренер прихватио.

– Вратио сам се после три месеца и то у заиста веома незгодном тренутку. Нисам, наиме, селектирао екипу, нити сам с њом прошао припреме, а уз то и прелазни рок је недавно завршен. При доношењу одлуке да опет прихватим вођење Младости ГАТ, превладала је емоција коју имам, а која је настала кроз све оно што сам с овим клубом доживео. Руководство ме је звало да се вратим, договорили смо се, тако да сам поново на Новом насељу – рекао је Љубомир Ристовски.

Новосађани у саставу имају доста афирмисаних суперлигашких играча, имена која значе нешто у српском фудбалу.

– То је истина, али сама имена нису довољна за успех. Ту је доста добрих момака и играча, али сви они мораће што пре да се прилагоде захтевима у игри које имам. То како је било до сада у првенству, не желим да коментаришем. Резултат је у фудбалу најважнији и сви играчи, тренери и људи у клубовима, живе од њега. Покушаћемо да направимо помак на том плану, а видећемо колико ћемо имати успеха.

Јучерашњи тренинг био је и дугачак и физички веома захтеван, што је омогућила и чињеница да је у првенству тренутно на снази репрезентативна пауза.

 – То је добро за нас, јер ћемо имати довољно времена да се добро упознамо. Очекујем да се играчи брзо навикну на мој систем рада, иако га неки од њих, који су овде били и у прошлој сезони, већ добро знају. Сваки дан рада ми је јако битан, јер је екипа већ променила двојицу тренера и сваки од нас има свој начин рада. Ипак, момци су професионалци и мораће у ходу да се навикну на те промене.

После паузе, што је додатна невоља, у првој званичној утакмици Младост ГАТ ће бити домаћин актуелном прваку Црвеној звезди.

– Свака утакмица за нас биће тешка, па и та са Звездом, али са свима морамо да играмо и фокусираћемо се увек на први наредни сусрет. Чека нас веома тежак распоред, јер у октобру играмо пет првенствених и једну куп утакмицу, па, по много чему, баш тај месец може да буде и кључан за нас. Добро је то што располажемо довољним фондом играча и том чињеницом сам јако задовољан – додао је Љубомир Ристовски.

А. Предојевић

ТРАИЛОВИЋ ПРВИ ПОМОЋНИК

Са Љубомиром Ристовским стигао је и нови стручни штаб.

– Уз мене ће бити, као први асистент, Срђан Траиловић, с којим сам радио дуже време, ово нам је већ четврти-пети клуб и веома добро се познајемо — нагласио је нови-стари тренер Новосађана. — Ту је и кондициони тренер Ђорђе Ћоралић, док је за рад с голманима и даље задужен Дејан Зукић. Видећемо још да ангажујемо једног млађег помоћног тренера и да нас петорица буде уз екипу.

Фото: Љубомир Ристовски/Младост ГАТ

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 23. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!