ВФЛ ИСТОК: РАДНИЧКИ (К) – ЈЕДИНСТВО (БК) 4:0

Фудбалери Радничког уписали су данас, субота 8. октобар, четврту победу у сезони на Војвођанском Истоку. Током, без сумнње, најбољих 25 минута фудбала изабраника тренера Милана Тодоровића, у досадашњем делу првенства, ривал из Банатског Kароађорђева је „самлевен“, а мрежа голмана Мартина Магде затресла се у три наврата.

Раднички је повео у 57. минуту. Лука Лукић је дијагоналом „променио страну“ и тежиште игре са десне половине Радничког пребацио на леву бочну страну шеснаестерца Јединства где је лопту прихватио Јоновић, који је, након што се ослободио свог чувара упутио оштар пас по трави, а на лопту је на другој стативи натрчао, из другог плана, Небојша Бицуљевић и спаковао је у ближи угао гола Јединства.

Увертира у „бродолом“ Јединства биле су неискориђћене шансе: Футерера (шут са ивице шеснаестерца, који је завршио мало поред десне стативе), затим Дивнића (штопер Јединства му ушао у шут у последњем тренутку после одличног додавања Делиблаћанина) и две Андрејића (једна ударац преко гола и једна дијагонала која је прошла тик поред леве стативе).

Да свако правило има своје изузетке показала је данашња утакмица – где се одступило од шаблона да после неискоришћених шанси следи казна.

Овде је после четири такве, након пете домаћин дуплирао вођство. Лука Лукић је са леве стране дугом дијагоналом тражио Бицуљевића, а лопту је један од штопера Јединства покушао у трку, крајњим напором, врхом копачке да избије у поље, међутим од свега успео је само да је уштопује и то тако да не може боље за „пепетуум мобилеа“ црно-белих који је купи у пуном трку, излази сам пред Магду и погађа за 2:0.

Трећи гол за Раднички у 83. минут постигао је Душан Делиблаћанин. Kапитен црно-белих је минијатуром искреирао себи позицију за шут искоса са леве стране казненог простора и из позиције из које ретко прашта по други пут се у првенству уписао у стрелце.

Kоначан резултат у другом минуту надокнаде поставио је Никола Јаковљевић који је као и на утакмици против Борца из Старчева „пробио звучни зид“. Фудбалер црно-белих је одлично „нањушио“ путању избијене лопте и кренуо у спринт који тренутак пре него је она пала иза штопера Јединства, а након што је „бубамара“ цакла о траву Јаковљевић је себи грудима дао фор и још једном на отвореној сцени демонстрирао брзинске квалитете, који су му омогућили да рутиснки погоди за 4:0.

Гости су бољи ривал били само током првих 15-ак минута када су створили, можда, и најбољу прилику за погодак коју није реализовао Стефан Попов након што му је Зекановић из средине пустио канал између штопера и бека по десној страни. Погодио је спољни део мале мреже. Неки минут пре тога Јован Kујунџић је „нишанио“ десни горњи угао гола Радничког са леве стране, али је пласирану лопту преко пречке избацио Аранђеловић.

У 25. минуту припретио је Јован Мијатовић после чијег шута главом је лопта завршила поред десне стативе (ударцу је претходио центаршут са десне стране).

Раднички је први пут припретио у 16. минуту. Душан Делиблаћанин и Бојан Kитић су изменили дупли пас по ловеој страни, другопоменути играч је шутирао у ближи угао, али је Магда укротио ударац по земљи.

Потом је Ђорђевић са 25 метара упутио солидан ударац, али је и ова лопта завршила у наручју голмана гостију. Четири минута касније (29.) Јоновић шутира из окрета, са ивице шеснаестерца, али је још једном добро постављен Магда.

У 34. минуту Лука Лукић је измамио аплаузе публике након два везана покушаја да угрози гол Јединства, а у још бољој прилици био је у 38. када му је Делиблаћанин пустио пас у простор, а он повукао лопту с лева ка средини на неких 13-14 метара, међутим, чини се, да му је фудбал прешао преко ноге и завршио високо преко гола.

Друго половреме почело је као и прво, шансом Јединства. Земунски је пребацио са десне стране на леву за Kујунџића, чији шут рутински кроти Аранђеловић. Голману Радничкој ово је трећа утакмица у низу на којој је сачувао мрежу.

У 54. минуту домаћи су застали очекујући од помоћног судије да „подигне“ офсајд, а како до тога није дошло, кроз „пукотину“ насталу на десној страни прошао је Зекановић, али га је у намери да центрира уклизавањем на неких седам-осам метара спречио (изблокирао) Бојан Kитић.

Након овога на терену у Дунавској улици „постојао“ је само један тим. Онај у црно-белим дресовима.

У 85. минуту због другог жутог картона искључен је Лукић.

Раднички сада има 13 бодова, а у следедећем колу гостује Полету у Идвору.

Извор: http://fkradnickikovin.com/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!