ВИДАКОВ СУТРА У ДРЕСУ ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ ДОЈУЧЕРАШЊЕГ КЛУБА МЛАДОСТИ

Утакмицу између Младости и Војводине, у другом колу српске Суперлиге, могуће је најавити из неколико углова. Један од њих јесте и миграција фудбалера у оба правца. Повратак Милана Видакова из Младости у Војводину.
 
Од када је пунолетство прославио, у минуле три сезоне, Видаков је из Војводине позајмљиван Вршцу и новосадским клубовима Кабелу и Младости. Голгетерску зрелост постигао је у минулој сезони, када је као центарфопр клуба са Новог насеља и Сателита био најбољи стрелац Прве лиге Србије. Постигао је 18 голова.

– Сезона коју сам провео у редовима Младости јесте најбољи период у мојој каријери – прецизан је Видаков. – То је била и најуспешнија сезона клуба у историји Младости, што је потврђено освајањем првог места у Првој лиги и пласманом у Суперлиге Србије.Та сезона остаће ми у најлепшој успомени, јер је реч о колективу момака који су умели да направе хемију, да донесу атмосферу која је пробудила цело Ново насеље, што је и отворило пут ка врху табеле и пласману у виши ранг. Поносим се титулом најуспешнијег стрелца Лиге, али мени је много више значило самопоуздање које сам стекао играјући и сазнање да сам спреман за још веће домете.    

Уз значајна појачања, које је спортски директор Војводине Марко Јовановић релизовао у договору са тренером Миланом Раставцем, у кругу домаћих играча који су потребни клубу, нашао се и Милан Видаков. Препоручиле су га одличне игре и титула најуспешнијег стрелца Прве лиге.

– Био сам пресрећан кад сам добио позив мог матичног клуба да се вратим – искрено ће Видаков. – Ни секунде се нисам двоумио, без обзира на то што су постојале још неке опције. Када ме је Војводина позвала, одмах сам реаговао позитивним одговором, желео сам да се  вратим и да будем део пројекта нове Војводине.  

 

На свим позицијама у Војводини заоштрена је конкуренција међу потенцијалним стартерима. У шпицу напада, где је позиција Видакова, тренутно је број један дојучерашњи играч Спартака, један од најуспешнијих суперлигашкох стрелаца Немања Николић.

– Здрава конкуренција је увек начин да радимо још боље, да се посветимо обавезама, да тренирамо јаче. – каже млади нападач. –Верујем тренеру Раставцу, добијао сам прилике и у контролним утакмицама. Ја сам ту, ћутим, радим и чекам своју шансу. Искрено, надам се да ћу је и добити  сутра против Младости и да ћу коначно дебитовати у такмичарском мечу.  Пре месец дана, на првој контролној утакмици са бањалучким Борцем (1:0) у Словенији, Милан Видаков је голом решио питање победника. Начин на који је реаговао у супарничком шеснаестерцу потврдио је да је реч о нападачу коме се верује и који зна шта хоће. А колико може потврдиће сезона у којој ће, уз Николића, потражити своје место под суперлигашким небом српског фудбала.  

Фото: Милан Видаков док је носио дрес Младости ГАТ

Аутор: Л. Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 15. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!