Utakmicu između Mladosti i Vojvodine, u drugom kolu srpske Superlige, moguće je najaviti iz nekoliko uglova. Jedan od njih jeste i migracija fudbalera u oba pravca. Povratak Milana Vidakova iz Mladosti u Vojvodinu.
 
Od kada je punoletstvo proslavio, u minule tri sezone, Vidakov je iz Vojvodine pozajmljivan Vršcu i novosadskim klubovima Kabelu i Mladosti. Golgetersku zrelost postigao je u minuloj sezoni, kada je kao centarfopr kluba sa Novog naselja i Satelita bio najbolji strelac Prve lige Srbije. Postigao je 18 golova.

– Sezona koju sam proveo u redovima Mladosti jeste najbolji period u mojoj karijeri – precizan je Vidakov.– To je bila i najuspešnija sezona kluba u istoriji Mladosti, što je potvrđeno osvajanjem prvog mesta u Prvoj ligi i plasmanom u Superlige Srbije.Ta sezona ostaće mi u najlepšoj uspomeni, jer je reč o kolektivu momaka koji su umeli da naprave hemiju, da donesu atmosferu koja je probudila celo Novo naselje, što je i otvorilo put ka vrhu tabele i plasmanu u viši rang. Ponosim se titulom najuspešnijeg strelca Lige, ali meni je mnogo više značilo samopouzdanje koje sam stekao igrajući i saznanje da sam spreman za još veće domete.    

Uz značajna pojačanja, koje je sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović relizovao u dogovoru sa trenerom Milanom Rastavcem, u krugu domaćih igrača koji su potrebni klubu, našao se i Milan Vidakov. Preporučile su ga odlične igre i titula najuspešnijeg strelca Prve lige.

– Bio sam presrećan kad sam dobio poziv mog matičnog kluba da se vratim – iskreno će Vidakov.– Ni sekunde se nisam dvoumio, bez obzira na to što su postojale još neke opcije. Kada me je Vojvodina pozvala, odmah sam reagovao pozitivnim odgovorom, želeo sam da se  vratim i da budem deo projekta nove Vojvodine.  

 

Na svim pozicijama u Vojvodini zaoštrena je konkurencija među potencijalnim starterima. U špicu napada, gde je pozicija Vidakova, trenutno je broj jedan dojučerašnji igrač Spartaka, jedan od najuspešnijih superligaškoh strelaca Nemanja Nikolić.

– Zdrava konkurencija je uvek način da radimo još bolje, da se posvetimo obavezama, da treniramo jače. – kaže mladi napadač. –Verujem treneru Rastavcu, dobijao sam prilike i u kontrolnim utakmicama. Ja sam tu, ćutim, radim i čekam svoju šansu. Iskreno, nadam se da ću je i dobiti  sutra protiv Mladosti i da ću konačno debitovati u takmičarskom meču.  Pre mesec dana, na prvoj kontrolnoj utakmici sa banjalučkim Borcem (1:0) u Sloveniji, Milan Vidakov je golom rešio pitanje pobednika. Način na koji je reagovao u suparničkom šesnaestercu potvrdio je da je reč o napadaču kome se veruje i koji zna šta hoće. A koliko može potvrdiće sezona u kojoj će, uz Nikolića, potražiti svoje mesto pod superligaškim nebom srpskog fudbala.  

Foto: Milan Vidakov dok je nosio dres Mladosti GAT

Autor: L. Bakmaz

Izvor: https://www.dnevnik.rs/