ВЛАДИМИР ШПОЊА НОВИ СЕЛЕКТОР АМАТЕРСКЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ФСВ

Актуелни шеф стручног штаба ОФК Кикинде Владимир Шпоња именован је за новог селектора аматерске селекције Фудбалског савеза Војводине коју очекује учешће на турниру региона Фудбалског савеза Србије. Турнир је на програму од 07. до. 09. јуна 2024. године у Шапцу и Лозници.

Одлично познавање лиге и играча, те дугогодишње искуство и остварени резултати у аматерским нивоима такмичења ФСВ квалификовали су Шпоњу за ову позицију.

Владимир Шпоња (46)  кренуо је из Руменке, као дечак је дошао у редове Новог Сада, да би играчку каријеру наставио у Пролетеру, ТСK-у, Металцу, Татри, у клубовима БиХ и Словачке. Kаријеру играча завршио је у Омладинцу из Степановићева, где је и започео тренерску каријеру.

Водио је Татру из Кисача са којом се дочепао Војвођанске лиге, Јединство из Руменке, где памтимо улазак у виши ранг, потом и завршетак сезоне на другом месту, незаборавно путешествије у Купу Србије, подизање трофеја на нивоу града Новог Сада, а затим и Покрајине, меч са Војводином и понављање свега тога идуће сезоне (оба пута у финалу савладан Раднички Зрењанин члан Српске лиге). Са РФК Новим Садом 1921 приграбио је „триплету“, доминантно, кроз ВФЛ “Југ”, Куп ФСГНС и Куп Војводине. Радио је и у Слоги из Ердевика.

Ове сезоне са екипом ОФК Кикинде, којој је према речима спортског директора Марка Вукобрата једини циљ био опстанак у Српској лиги Војводина, остварује одличне резултате и тренутно се налази на трећем месту.

Поред Владимира, стручни штаб чиниће и помоћници Недељко Бабић (помоћни тренер ГФК Словена из Руме) и Дарко Пушкарић (шеф стручог штаба Младости из Бачког Јарка).

Бабић је био тренер у млађим категоријама Војводине, РФK Нови Сад и асистент првог тима ФK Инђија. Поседује А лиценцу УЕФА и предавач је у центру за едукацију за УЕФА лиценце. 

Дарко Пушкарић је широј јавности познатији по својој играчкој каријери у којој је одиграо преко 250 утакмица у највишем рангу домаћег фудбала наступајући за Спартак, Војводину у и Чукарички. Пре поменутих суперлигаша наступао је за РФК Нови Сад, а посао шефа струке Младости из Бачког Јарка који обавља од 2023. године први му је тренерски ангажман.

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 15. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!