ВОДЕЋИ ДВОЈАЦ НА ПОПРАВНОМ У КЛУПЦИМА И ШАПЦУ, „ГРАФОСИ“ БЕЗ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА У УЖИЦУ, „МАЈСТОРИ“ ПОД МОРАЊЕМ ПРОТИВ УБЉАНА

Док суперлигаши одмарају, прволигаши играју по убрзаном темпу. “Кривац” за то је 25. ванредно коло одиграно у среду и четвртак. У размаку од 3-4 дана водећи двојац је шокирао новим поразима. Кобни по “Трактористе” били су Шапчани, Жељу су поред Тамиша изненадили Митровчани, који су нешто раније узели меру лидеру. Са две победе РФК Графичар се приближио Панчевцима на пет бодова. Са новим тренером Дарком Тешовићем Митровчани су проиграли и показали да осим ремија знају да побеђују. Милановчани су се консолидовали, “гумари” су узели меру “мајсторима”, у серији ремија су Инђија, Златибор и Рад.

Због ванредног кола све утакмице наредног 26. померене су за понедељак.

ОФК Вршац је домаћин помало отписаним “Грађевинарима”. Домаћин игра променљиво, на свом стадиону добија, на страни губи. Имају симетричан однос победа и пораза (десет), седми су на табели и дебитанту се смеши плеј-оф. Испод Вршачког брега су сигурни и освајау бодове, играју тврдо, такмичарски, са резултатским остварењем. Гост са Бањице одавно није победио и у серији су од три ремија, недовољно да се помере са последње позиције. Играју променљиво и евидентно је да се осећа притисак у резултатском смислу. Играју боље од приказаних резултата, али слаба вајда, пишу се бодови.

Лозница је нанизала четири ремија и пораз и одмах су изнад најугроженијег двојца. На Бањици су повели, одиграли у ниском блоку и на резултат. Знатно су успешнији на гостовањима него у Клупцима, и нису у предности против посрнулог лидера. ИМТ има великих проблема кадровске природе и тренер Васиљевић мора да импровизује, то има репрекусије на претходне резултате. И даље су најуспешнији гост, али је питање колико су се опоравили од два шокантна пораза.

Шапчани су одиграли најбоље ове сезоне на Бежанији и награђени су првом победом у наставку првенства. Самопоуздање им је нарасло до неба и оскољени дочекују још једног кандидата за врх, Железничара. Форма је у узлазној путањи и предвиђања тренера Куртушића се обистињују, тако да су могућности Мачве много веће него што тренутни пласман говори. Панчевци су у малој кризи, уморни, разочарани, потребан им је рестарт како би се вратили на стазу успеха. Против Радничког су јурили резултат и у време доминације примили дискутабилан гол. У Шапцу ће поред мотивисаног домаћина, имати специфичан амбијент и бучну публику.

Раднички на крилима две блиставе партије против ИМТ-а и Желзничара, очекује слабе Златиборце који су све даље од луке спаса. На бод су о места које води у бараж и све ће учинити да га достигну. Фаворити су против гостију са планинске лепотице, који су у серији од четири нерешена резултата (без победе у наставку). Имали су пех у дуелу са Милановчанима да је Тубићу голман одбранио једанаестерац, и уколико понове последња издања могу изненадити дефанзивном стратргијом.

Металац се консолидовао и у наставку првенства игра много боље него јесенас. Налазе се изнад црте (12 место), колико имају Новобеограђани, и сваки бод им је неопходан да се удаље од опасане зоне. Новосађани, наредни ривал, је у малој кризи и три кола су без победе. Биће то права такмичарска утакмица, два ривала са искусним појединцима, знају да играју на резултат и могућа су сва три ихода.

Инђија је од 25 утакмица 12 одиграла без победника и да су били мало прецизнији били би боље пласирани. Играју добро, али је одсуством голгетера Стојановића реализација заказала. Види се да нису добро одрадили прелазни рок, имају танку клупу и изгледа да су сами себи највећи проблем. Trayal је домаћинским победама поново у комбинацији за плеј-оф. Пет голова је пало испод Багдале, један више у мрежи “Мајстора”, тако да су са нова три бода на десетом месту. У редове зелено-белих враћа се Ђурић, али изостаје оболели капитен Бојовић и пожутели Вуковић.

Раднички са Новог Београда мора потврдити ореол непобедивости поред “студењака” (осам победа) уколико желе да избегну селидбу у Српску лигу. У наставку сезоне су неуспешни и пет утакмица су без победе. Против успешних Убљана биће на великим искушењима. Имали су турбулентну утакмицу у Крушевцу и искусан састав тренера Чернишова се мора брзо регенерисати како би спремни сачекали дуел у понедељак. Јединство има кадровских проблема и наступиће без искљученог стрелца Карикарија и Зубаирија.

РФК Графичар се консолидовао и са две победе приближили се водећем двојцу. У голеади су савладали упорне Вршчане, који су надокнадили два гола минса, да би у самој завршници били матирани. Каже тренер Неђић да су на почетку имали тежак распоред, вратили су карактер кад је требало и показали где им је место. У сличном ритму иду до краја, без обзира какв ће на крају бити сценарио. У Ужици биће ослабљени за одсуство репрезентативаца Васиљевића, голмана Гутеше и Радојевића. Поред тога, биће лишени услуга повређеног Данкана и Димитрића. Иду на ноге ГФК Слободи, специјалистима за нерешене резултате (14), који су четири кола без пораза (осам бодова). Искусне “ере” тешко губе (и побеђују), играју чврсто, дефанзивно су јаки и све подређују остварењу жељеног резултата.

Фото: Прва лига Србије

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 26. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!