ВОДЕЋИ РУМЉАНИ СА ЧВРСТИМ НАФТАШИМА, ЗА ЖЕЉУ ТИСА „ПЛИТКА“ У АДОРЈАНУ, ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

На Северу, у Војводини, све иде по жељама фаворита, аутсајдерима никако да крене. Словен је из Куле донео бод, довољно да им Железничар приђе на два бода, најубедљивијом победом у првенству (Кабел). Најближи праиоци су заостали осам-девет бодова и борба за наслов се дефнитивно свела на два имена. Занимљиво је истаћи да је ово трећа сезона у три ранга, где се исти клубови боре за наслов. ОФК Кикинда је у Пазови уписала и трећи реми (без датог и примљеног гола), Нафташи су изненадили у Шајкашу, Омладинац и Раднички су испратили ривале са по три гола у мрежи. Домаћини и гости имали су под‌једнак учинак (по три победе), док су две утакмице завршане без голова. Захваљујући расположеним стрелцима Железничара просек је поправљен (17 голова).

Војвођани ће одиграти четири утакмице у суботу и исто толико дан касније.

Водећи Словен угостиће у дербију све боље Нафташе. Словен се из Куле вратио са бодом и нису задовољни издањем у последњем сусрету у Кули. Ривал из Елимира је изненадио Борац и нашао се са Омладинцем на деоби четвртог и петог места. У Руму путују ослабљени, без два штопера Грбића и Бјелице, али на страни су освојили више бодова него на свом стадиону.

Раднички је успешно стартовао (седам бодова) и учврстио се у средини табеле. Без проблема су надиграли фењераша из Бачке Паланке. У локалном дербију угостиће Борац из оближњег Шајкаша, који је непријатно изненадио неуспехом у одмеравању снага са Нафтагасом. Домаћин пун самопоуздања, игра високо и потенцијална су претња за сваког дефанзивне орјентације.

Дерби зачеља одиграће ОФК Бачка и 1. мај. Оба ривала су поражена и додатно отежали положај на табели. Ко изгуби биће отписан, тако да не игра ни нерешен резултат. Паланчани немају довољно самопоуздања, нарочито када приме гол, тешко се враћају. Првомајци су водили против Тисе, имали прилике да увећају вођство и остали са играчем мање и без бодова.

Утакмица ОФК Кикинда – Хајдук 1912 требало би да донесе добар фудбал. Домаћин је у наставку одиграо у три наврата нерешено, без датог и примљеног гола. Куљани се налазе у доста сложеној ситуацији и сваки бод је преко потребан. Играју чврсто, брзо се трансформишу у напад, постижу и лако примају голове. Карактеристично је да су водили у Шајкашу и Елемиру и на крају извукли само бод. У редове домаћина се враћа капитен Живковић и Кочиш.

У недељу су на програму четири дуела у Новом Саду, Панчеву, Белегишу И Адорјану.

Кабел игра у преподневном термину као и њихов противник Омладинац. Поред Штанда су се десили бројни ломови и од екипе која је гајила шампионске амбиције све су даље од врха. Након пораза од Румљана и смене тренера, са искусним Савом Павличевићем доживели су бродолом у Инђији (5:0). Очигледно им је пољуљано самопоуздање лошим стартом, требаће им времена да прихвате замисли новог тренера. Крајње је време да се тргну и заиграју у складу са својим могућностима. Омладинац је заслужено славио у мечу са Панчевцима, захваљујући добром односу и борби до фанатизма. Тренер Кљајић воли да каже да је екипа летос у првих пет кола била без бода и постигнутог гола, а сада враћају ривалима са каматом.

Још један комшијски окршај следи у Белегишу, где долази Јединство. У припремном делу Пазовчани су добили убедљиво, али првенство је нешто друго. Подунавац је победио у Бечеју и поновио резултат из првог дела сезоне. Ово је њихова трећа победа минималцем и са три нерешена резултата, са једним голом, испада да су им шест голова донели 12 бодова, рационално, нема шта. Јединство предводи групу од шест екипа које су заостале за средином табеле и међу њима треба тражити будуће зонаше. Имају половичан учинак и нису успели да угрозе чврст састав ОФК Кикинде.

Најзад је радост стигла у Адорјан након сушних девет кола, и победили су у бурном мечу у Руми. Са новим тренером Јовановићем филијала ТСЦ-а би требало да поигра, јер у својим редовима имају појединце као што су Костић, Швељо, Цвитић, неколико квалитетних бонуса, који више вреде од положаја на табели. Имаће изузетно тежак задатак да се супроставе Железничару, једној од најбољих екипа у лиги. Све шансе у дуелу са Кабелом Инђијци су претворили у голове. Одиграли су тактички добро, зрело и неће одступити од опробаног стила.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 22. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!