ВОДЕЋИ СЛОВЕН ДОЧЕКУЈЕ ПРОБУЂЕНЕ ПАЗОВЧАНЕ, ВЕЛИКИ УЛОГ КУЉАНА У ЕЛЕМИРУ

Старт Српске лиге, Војводина, обележен је победама водећег двојца, Словена у Бечеју и Железничара са Подунавцем. Остала два претендента за највиши пласман, ОФК Кикинда и Кабел, одиграли су без голова у Новим Бановцима, односно Зрењанину. Последња ОФК Бачка је након дуже суше славила против Тисе и наставила агонију екипе из Адорјана. Пазовчани су изненадили чврст састав из Елемира и очекивало се да појачани Куљани избегну пораз у Шајкашу. Домаћини су били убедљиви (четири победе), постигнуто је мало голова (11) и оправдали су епитет најнеефиксније лиге.

17. коло доноси прегршт занимљивих дуела и четири утакмице су на програму у суботу.

Водећи Словен дочекује опорављене Пазовчане и неће им бити лако да наставе победнички низ (четири тријумфа). Победа поред Тисе прошла је у сенци теже повреде Перошевића, коме је страдало колено и следи му дужа пауза. Морали су мењати концепцију игре и након боље игре и неколико прилика, Игњић је постигао одлучујући гол. Тренер Васиљевић је добро прострудирао наредног ривала и закључио да су се добро појачали, имали су добре резултате током припрема и победа над чврстим саставом из Елемира потврђује изнету констатацију. Поред Перошевића, у редовима Словена изостаће Јањић.

ОФК Кикинда је фаворит против уздрманог Бечеја 1918, који је у серији од шест пораза. Одиграли су у Бановцима квалитетну и садржајну утакмицу. Ради се о чврстом и добро организованом саставу, тркачки настројеним. Бечејци су поражени од лидера, где објективно нису могли рачунати на прекид серије. Искусни стратег Ивановић нема чаробан шташпић и неће бити лако да селектира играче лимитираних могућности.

Паланчани су показали више жеље и агресивности да најзад крену са мртве тачке и заслужено су славили над Тисом после шест кола. Поново су домаћини и неће имати другог избора осим да јуришају на нову победу у мечу са квалитетним Борцем. Ривал је у Шајкашу изненадио појачани Хајдук 1912 и на Вави се очекује тврда и неизвесна утакмица. Гости долазе растерећени, уздају се у снагу, висину и успешност на страни (три победе).

Мада табела не говори да меч између Нафтагаса и Хајдука 1912 можемо сврстати у дербије, с обзиром на снагу, појачања и квалитет, наведени меч припада једном од значајнијих. Оба ривала су поражена на старту, домаћин у Пазови, гости у Шајкашу, али су њихове могућности веће од постојећих позиција на табели, нарочито то важи за Куљане. Хајдук 1912 се играчки, стручно и организационо појачао, у Шајкашу су били равноправни и за бод им је недостајало спортске среће. Најслабији су као гости и прилика је да се са другог гостовања врате непоражени.

Остала четири дуела играју се у недељу.

Кабел је фаворит у одмеравању снага са 1. мајем. Новосађани су заређали са ремијима, последњи је остварен поред Скробаре и уколико желе да се приближе водећем морају побеђивати. Имају млад састав појачан са играчима из Војводине и Младости ГАТ, одликује их брзина и транзициона трансформација.

1. мај је у проблему, нису били у могућности да доведу адекватна појачања, али су против измењених Панчеваца пружили допадљиву игру, водили и имали у финишу прилику да освоје три бода. Неће се предати и на Штранд одлазе без беле заставе. Домаћин игра у преподневном термину (10:00), што може бити проблем за гостујуће екипе.

Тиса се налази у серији од шест везаних пораза, последњи је био у Бачкој Паланци. Ангажовали су провереног стручњака Мирка Јовановића са ПРО лиценцом, који је једно време радио у суперлигашу из Бачке Тополе. Довели су 3-4 искуснија играча као што је Швељо, Соковић…и требаће времена да профункционишу на задовољавајући начин. Дуел са Радничким је од животне важности у борби за опстанак и консолидацију екипе. Зрењаници су мењали екипу, нови тренер Левнаић је променио концепт игре и најопаснији су кад крену из средњег блока транзиционо ка противничком голу.

Ако би вагали и гледајући пласман, дерби се игра у Пачеву, између Динама 1945 и Железничара. Домаћин се вратио из Руме са бодом и пет кола су без пораза. Имају млад тим и тренера и у процесу су консолидације великог броја новајлија. Неће им бити лако против моћног и додатно појачаног госта из Инђије. Имају избалансиран и најискуснију екипу и благи су фаворити. 

Дунавски и комшијски дерби игра се у Белегишу. Подунавац и Омладинац раздвају три бода на позицији седам и осам. Домаћин је поражен након шест кола у игри коју неће памтити по добром и два примљена гола тиште у одмеравању снага са моћним Железничаром. Омладинац се намерио на озбиљан састав из Кикинде, који су у једном периоду имали иницијативу, шанси је било пред оба гола и реми је најправеднији исход. Јесенас је Подунавац славио убедљиво у гостима (3:0) и Бановчани су се наоштрили и спремни су за реванш. Између два клуба влада велики ривалитет и незахвално је прогнозирати резултат.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 08. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!