ВОЈВОДИНА 1928 БЕЗ БАРИЈЕРА НА ВОЈВОЂАНСКОМ „ИСТОКУ“

МИЛАНОВИЋЕВИХ ДЕВЕТ ГОЛОВА

Перлежани су минималцем победили Слободу у Новим Козарцима и шест рунди пре краја првенства на војвођанском „Истоку“, за две победе су испред омољичке Младости. После уписане 19 победе, тренер Мирко Стокић рекао је да су врата српсколигашког каравана одшкринута.

– Иако је преостало 18 бодова до краја рано је за подвлачење црте, иако смо близу пласмана у „Војводину“. Не знам шта би могло да нас поремети да први не прођемо кроз циљ. Рекли смо у августу прошле године, да нас занима прво место, а да ћемо другопласираној екипи пожелети успех у баражу – каже Стокић.

Било је тешко против Слободе, има искуство и квалитет за горњи део табеле.

– Одиграли смо добро да освојимо плен. Против водећег ривали увек гризу, али не могу да нас изненаде. Долази нам Бегеј, одличан је ове сезоне, а на нама је да улогу фаворита преточимо у победу. 

Током паузе Стокић је често понављао да је опоравак нападача Николе Милановића, велико појачање.

Повредио се у октобру 2022. и до тада, на десет мечева, постигао осам голова, а у априлу прошле године морао је да оперише предње укрштене лигаменте.

– Против Слободе утрчао сам на центаршут Калајџије и са десет метара, погодио мрежу. Испоставило се да је минималац био довољан за тријумф, а могло је да буде и убедљивије. Дели нас шест недеља до освајања пехара и идемо постепено. Верујем да ћемо победити Бегеј и остати у сјајној серији.

Једва је чекао да се врати на терен и захвалан је на великој подршци саиграча, стручног штаба и људи из клуба.

– Сви су били уз мене и пажњу не могу да заборавим. Био сам нагомилан стрпљењем, али тешко је бити одсутан дуже од годину дана и са стране пратити мечеве. Код нас jе колектив у првом плану и уз добар рад, здраву конкуренцију и атмосферу, тимска игра вуче напред и Војводина 1928 заслужује Српску лигу – поручио је Милановић.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!