Fudbalerima Vojvodine iz Bačkog Gradišta ne cvetaju ruže ove godine, pa bi im dobro došao bod ili sva tri na nedeljnom gostovanju u Tavankutu protiv istoimene ekipe. Međutim,u ništa boljoj situaciji, kada je prvenstvena trka vojvođanskog „severa“, nisu ni Tavankućani. Još uvek su bez pobede u nastavku i jesenju zalihu su uvećali samo za tri boda. Istina, imali su uspeh u kupu, gde su prvo eliminisali, upravo, Gradištance (3:0), a kasnije i Bečejce (2:1), pa su kup ciklus na teritoriji PFS Subotica završili osvojanjem trofeja, čime su izvadili vizu za nastavak takmičenje u kupu FSV.

– U kupu smo odigrali loše i to im je olakšalo posao, ali gledao sam ih u Turiji, gde su igrali nerešeno 1:1 i nisu bili ništa slabiji od visokoplasirane Mladosti. Igaraju dobro, ali su još uvek bez pobede za bodove. Kada bi tako ostalo i posle nedeljne utakmice, bili bismo zadovoljni. Jer, zbog nagomilavanja kartona nećemo moći da računamo na Alena Hasičića i Nemanje Jankovića, a zbog povrede na Stefana Malića. Kapiten Miodrag Pelengić se vratio u prošloj utakmici, a sada će konkurisati za tim i Dimitrije Ilić. Predstoji nam teška borba i ako sene ponovi izdanje iz kupa, onda bi mogli da se vratimo neporaženi, što i jeste cilj, rekao nam je trener Vojvodine iz Bačkog Gradišta Oto Barta.

Okršaj 22. kola vojvođanskog „severa“ u Tavankutu sudiće Apatinac Miodrag Rakić, a pomagaće mu Nemanja Vasiljević iz Odžaka i Nikola Šćepanović iz Kruščića, dok će delegat FSV biti Zoran Mišković iz Ostojićeva.

Autor: V. Jankov

Foto (V. Jankov): Kapiten Vojvodine iz Bačkog Gradišta Miodrag Pelengić

Izvor: https://www.srbijasport.net/