ВОЈВОДИНА ДАНАС НА ПОПРАВНОМ У НОВОМ ПАЗАРУ: ТЕРЕТ ТРАДИЦИЈЕ И ВЕЛИКИХ АМБИЦИЈА

После пораза у три велика дербија, од Чукаричког (0:2), Партизана (1:4) и ТСЦ-а (1:2), Војводина нема право на нови кикс. Пред екипом Милана Раставца је изузетно тежак задатак, будући да на ноге иде најпријатнијем изненађењу ове јесени, Новом Пазару (17.00, ТВ Арена Премиум 1).

Неће јој бити лако, али циљ је јасан – победа и повратак у победнички ритам. Да ствар буде изазовнија за Новосађане, ово ће бити први меч у сезони у којем ће Пазарци играти пред публиком. Несумњиво ће стадион бити испуњен, јер сви желе да овацијама и аплаузом поздраве миљенике, у знак поштовања за све што су учинили у претходном периоду.

Иако је Милан Раставац истакао да се радује што ће играти пред новопазарском публиком, притисак навијача домаћег тима, који су се ужелели фудбала, може бити отежавајућа околност. Стара дама мора да покаже карактер и не сме да разочара, бар због стотинак највернијих навијача, колико би требало да из Новог Сада стигне у Рашку област.

Почела је Воша фуриозно сезону Моцарт Бет Суперлиге, а са новом гарнитуром у клубу родиле су се велике амбиције, толике да се ковао план о повратку титуле у Нови Сад, после више од три деценије. Годинама се није се осећала таква еуфорија у Српској Атини, а томе у прилог говоре и велике посете, будући да у просеку око 4.000 људи долази на „Kарађорђе“.

Да нешто и не функционише у игри Лала, први пут се јасно видело после пораза на Бановом брду од Чукаричког (0:2), када су Новосађани били у потпуности инфериорни. Испоставило се да су испливали само први симптоми, дубљи проблеми. Потврдио је то врло брзо дебакл на гостовању Партизану (1:4). Упркос томе, навијачи Војводине препознали су моменат и у прошлом колу дошли у огромном броју да у војвођанском дербију против ТСЦ-а дају ветар у леђа свом тиму. Забележена је рекордна посета ове сезоне од око 6.000 гледалаца, али су они после пораза (1:2), суморних лица напуштали стадион „Kарађорђе“. Зато је сад, можда више него икад, потребна права реакција новосадских црвено-белих. Наравно, има још много кола до краја сезоне, али овакви мечеви носе посебну тежину. На њима се екипа или експресно подиже или тоне, па би се могло рећи да је Војводина пред хамлетовском дилемом – бити или не бити.

Традиција је на Вошиној страни, на 17 мечева Новосађани су тријумфовали 12 пута, трипут је било нерешно, а Пазарци су славили само на два сусрета. Kључно је да на страни Лала буде и паметна, дисциплинована, храбра и испољи снажан карактер.

У овом сусрету Војводина ће изаћи у најбољем саставу, стручни штаб може да рачуна на све играче, а у тим се враћа и штопер Игор Јеличић, пошто је одрадио меч суспензије због црвеног картона.

Шеф стручног штаба Старе даме Милан Раставац скенирао је игру Новог Пазара и верује да ће његова чета успешно обавити све задатке које им је предочио.

“Нови Пазар игра директан фудбал, захтева доста дуела и агресивности, потребно је наместити контра-игру томе. То значи да би требало да им стабилном и паметном игром онемогућимо да долазе до дугих лопти, којима успешно владају. С друге стране, морамо да их натерамо да се враћају са пуно играча и тако им ослабимо офанзивне активности. Наша идеја ће подразумевати одговор на ту агресију, као и на све друге ситуације које нам помажу да ставимо утакмицу под контролу“, поручио је тренер Војводине.

Ово је још једна рецка у тешком распореду за Стару даму у овом месецу. Нови Пазар је озбиљан испит, а Војводина на обалама Рашке и Јошанице мора да прође поправни и залечи ране које су јој нанели Чукарички, Партизан и ТСЦ. На оваквим сусретима тим расте и сазрева. Лале би требало да покажу способност да изнесу тежину богате историје и великих амбиција и да се врате на победнички колосек. Тако би прескочили екипу Владимира Гаћиновића на табели и вратили самопоуздање. Јер само шест дана касније чека их нови велики дерби, када у Нови Сад долази шампион Црвена звезда.

Аутор: Александар Милошевић (дописник Моцарт Спорта из Новог Сада)

Извори: https://www.facebook.com/FudbalskiKlubVojvodina/  и  https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 14. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!