ВОЈВОДИНА ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА ИСПАЛА У КУПУ, ОКРЕЋЕ СЕ ПРВЕНСТВУ

Некада је Војводина из Бачког Градишта освајала победнички пехар купа на територији ПФС Суботица, а сада су у истом такмичењу претрпели пораз (1:2) у среду на гостовању у Карађорђеву од Солунца. Домаћин је већ у осмом минуту водио са 2:0, а част Градиштанаца спасио је Никола Копре после асистенције Немање Јовића.- Нисмо превише забринути због испадања из купа. Далеко нам је важније да у недељу у Ђурђину против истоимене екипе победимо. Поготово што нас после тога чека тежак распоред, јер играмо против Слоге из Чонопље код куће и гостовање, поново, у Карађорђеву. Мислим да су играчи мотивисани да у Ђурђину пруже максимум и вратимо се с целим пленом, оптимиста је тренер Војводине Лазар Дабижљевић.

Не би то била прва победа ове сезоне Градиштанаца на гостовању. Већ су славили у Турији против Младости (3:1), Сомбору у судару са Раванградом (1:0) и Суботици против Бачке 1901 (3:2).

Суђење у Ђурђину поверено је Николи Канкарашу из Врбаса, коме ће асистирати Немања Васиљевић из Оџака и Петар Станић из Врбаса, док ће функцију делегата ФСВ обављати Предраг Марковић из Суботице.

Додајмо на крају да је у години јубилеја, када у Градишту обележавају 110 година играња фудбала у селу, клуб посетио председник Судијске комисије FSS Дејан Сантрач у друштву представника локалне самоуправе председника општине Бечеј др Вука Радојевића и члана општинског већа задуженог за омладину, спорт и туризам Данета Мандића, које је угостио председник Војводине Стојан Стојановић са сарадницима и примио поклон гарнитуру дресова за млађе категорије којима се у клубу поклања дужна пажња.

В. Јанков

Дејан Сантрач уручује поклон по мери младим Градиштанцима – фото: ФК Војводина

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 03. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!