ВОЈВОДИНА ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ ПРОТИВ СЕНТЕ

Игром случаја, поред Бечеја, и у Бачком Градишту се игра потиски дерби. Први у српсколигашкој конкуренцији и нема такмичарски значај, а у другом домаћа Војводина и Сента воде борбу за опстанак у војвођанском „северу“.

– У тешкој смо ситуацији. Можемо да победимо у обе утакмице до краја, Сенту у недељу и у последњем колу Обилић у Змајеву, а да нам опстанак није сигуран. Много тога зависи и од дербија зачеља војвођанских српсколигаша у Зрењанину, где домаћи Раднички у суботу дочекује Станишић. Јер, ако изгуби и испадне Станишић, онда три екипе из наше групе губи статус војвођанског лигаша. Речју, не звиси све само од нас, већ и резултата других. У сваком случају, пред нама је императив победе против Сенте. И даље не можемо да рачунамо на Ћирића због искључења, Бубања и Дражић нису у комбинацији због нагомилавања жутих картона, а Ердељан је неизвестан због повреде. Враћају се Илић и Ковачевић „рапортира“ секретар Војводине Радомир Раковић.

Сенћани су у само мало бољем положају, јер имају 32 бода, два више од Градиштанаца. У опасној зони у и Ратковчани са 31. бодом.

– Од почетка сезоне се мучимо са играчким кадром и то нас је довело у положај који нам не гарантује опстанак. Можда то некоме у граду и одговара, али ми ћемо се на терену борити да задржимо војвођански статус. Очекујем квалитетну утакмицу у Бачком Градишту, да сви који дођу уживају у игри клубова који имају потенцијал за више од тренутног пласмана, рекао нам је тренер Сенте Ото Барта из Бечеја, који је минуле сезоне са клупе предводио, управо, Војводину.

Дерби зачеља војвођанског „севера“ у Бачком Градишту игра се у недељу од 17,30 сати. Како се окршај Раднички – Станишић игра дан раније у Зрењанину, пре утакмице биће дилема мање, јер ће се знати да ли испадају две или три екипе из војвођанског „севера“.

В. Јанков

Војводина из Бачког Градишта – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 02. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!