ВОЈВОДИНА ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА УКЊИЖИЛА ПРВУ ПОБЕДУ У НОВОЈ СЕЗОНИ

По идеалним условима за фудбал, на овосезонској премијери у Бачком Градишту виђена је антипропаганда фудбала. Играчи обе екипе су се ваљали по терену и кад је требало и кад није било разлога за то, па је врло мало било ефективне игре. Домаћин је у последњим тренуцима првог дела утакмице извео фудбалску акцију, али је Божићево додавање Сакач неометан са десетак метара од гола шутирао крај стативе.

Посе десетак минута игре у наставку, пенал за домаћина. Шијаковић је у казненом простору с леђа оборио Савкова, а Тешановић је био сигуран егзекутор најстроже казне. Пет минута касније Божић је упутио употребљив центаршут, али Тројановић није прихватио добро лопту на петерцу и шанса је отишла у неповрат. До краја се играло, више ваљало, на средини терена, а у 86. минуту, после ко зна којег прекида, створила се гужва на терену и после пар минута судија Вукановић је показао, вероватно због приговора, црвени картон Бајату. У 90. минуту идеалну шансу имао је корпулентни Рачић, али је његов шут главом са неколико метара голман Вујин одбранио. У последњим тренуцима утакмице, осмом минуту надокнаде, Савков је пресекао напад гостију на средини своје половине и упутио се сам ка голу ривала, али није имао снаге ни концентрације да акцију материјализује.

Војводина – Херцеговац 1:0 (0:0)

Бачко Градиште: Игралиште у СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Борис Вукановић (Суботица). Стрелац: Тешановић у 55. минуту (11 м) за Војводину. Жути картони: Пеленгић и тренер Совиљ (Војводина), а Рачић, Зељић, тренер Станивук (Херцеговац). Црвени картон: Бајат у 86. минуту (Херцеговац).

Војводина: Вулин 7, Илић 7, Проданов 7, Свилар 6,5, Рајачић 7, Тешановић 7, Пеленгић 7, Павловић 6,5 (од 47. Тројановић 6,5), Сакач 6,5 (од 90. Михајловић -), Савков 7, Божић 6,5 (од 85. Киш -).

Херцеговац: Лукач 6, Шијаковић 5,5 (од 63. Тешановић 6), Бајат 6, Радовић 6, С. Хрњез 5,5 (од 90. Поповић -), В. Хрњез 6, Бајић 6, Срданов 6,5, Андесилић 6 (од 85. Јањић -), Рачић 5,5, Зељић 6.

Моменат када је Шијановић оборио Савкова за пенал, који је одлучио победника у Бачком Градишту – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 22. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!