ВОЈВОДИНА ОВЕ ГОДИНЕ ОРГАНИЗУЈЕ 13. ТУРНИР „ТРОФЕЈ БАЧКО ГРАДИШТЕ“

У жељи да тренери што боље провере форму својих играча у екипе у целини, људи у Бачком Градишту су пре 13 година дошли на идеју да уочи старта нове сезоне организују турнир. Традиција се наставља и последња два јулска дана ће у спортском центру „Ђорђе Тапавица Џоја“ бити одржан дводневни турнир „Трофеј Бачког Градишта 2022.“, а учествоваће, поред домаће Војводине, Борац из Новог Сада, Младост из Бачког Јарка и Препород из Новог Жедника.

– Биће то за све учеснике једна од последњих провера форме пред нову сезону, јер две недеље касније стартује првенствене трка. За два дана свака екипа ће одиграти по две утакмице. Ми ћемо првог дана играти против дебитанта на нашем турниру Борца, а у другој утакмици састаће се Младост и Препород. Сутрадан ће поражени играти за треће место, а победници за пехар намењен прваку, сазнали смо распоред турнира од секретара Војводине Радомира Раковића.

Није на одмет нагласити да су у досадашњих 12 издања најуспешнији били Бечејци, јер је ОФК Бечеј 1918 три пута освајао победнички пехар. По два пута су то урадили Бачка 1923 из Ђурђева и домаћа Војводина из Бачког Градишта, а по једанпут су се радовали епитету победника Бајша, ЖСК из Жабља, Младост из Турије, Његош из Ловћенца и Хајдук из Чуруга.

Домаћа Воша брани трофеј – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 26. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!