Кратко су на летњој паузи били фудбалери Војводине. Новосађани данас почињу припреме за нову сезону.

Нови спортски директор Марко Јовановић и шеф стручног штаба Милан Раставац, са сарадницима, направили су детаљан план рада, који би играчима требао да омогући то да оптимално спремни дочекају првенствене изазове.

Амбиције Старе даме су изражене – повратак у врх, па се већ увелико ради и на оснаживању играчког кадра.

– У преговорима смо с неколицином играча и у року од два-три дана моћи ћу нешто конкретније да кажем на ту тему – рекао је Марко Јовановић. – Као што смо то рекли и приликом промоције, не желимо да гомиламо играче, већ нам је намера да доведемо појединце који ће моћи одмах да помогну екипи и уклопе се у систем рада тренера Раставца. Прелазни рок почиње 25. јуна и намера нам је да доведемо тројицу или четворицу новајлија.

Данас и сутра новосадска екипа обавиће обавезне лекарске прегледе и тестирања, а у вечерњим сатима одрадиће и прве тренинге у ФЦ „Вујадин Бошков”.

– На окупљању се неће појавити играчи којима су уговори истекли Ковачевић, Максимовић, Мркаић, Вукадиновић и Вуклиш, док је голману Емилу Роцкову истекла позајмица и он се вратио у мађарски Фехервар. С Михајлом Нешковићем смо постигли договор и он ће потписати нову обавезу. Од нових лица, с екипом ће од првог дана тренирати најбољи стрелац Прве лиге Србије Милан Видаков. Раставац неће у првим данима имати на располагању ни Марка Бјековића, који је са младом репрезентацијом Србије, баш као ни Владимира Милетића, члана омладинског државног тима. Одсутан ће бити и Иван Вукчевић, играч младе селекције Црне Горе, а очекујемо да се од 15. јуна шефу струке јаве кадетски репрезентативци Јован Милошевић и Милан Мајсторовић – додао је први оперативац новосадског клуба.

Извор: http://www.zurnal.rs/