ВОЈВОДИНА СА ЗВЕЗДОМ НА КАРАЂОРЂУ ЗАПОЧИЊЕ ДРУГИ ДЕО ПРВЕНСТВА

Нема фудбалског колектива у Србији чији чланови могу да кажу како су спремни да победе и Партизана и Црвену звезду. Ако такви и постоје, тада њихове рачунице или нису изведене на објективним основама или тако храбре себе у покушају да морал учврсте пред искушења која следе.

Војводини је жреб наметнуо обавезу да у узастопним првенственим мечевима кушају и једне и друге, најпре Звезду, потом и Партизана. Учинак с почетка првенства био је нула бодова. У међувремену, приметан је напредак у Вошиној игри. Четврта позиција на табели то најубедљивије сведочи. Додамо ли томе и прву победу у гостима још од фебруара месеца, имаћемо и основ претпоставци да, на почетку другог дела првенства, Новосађани имају одговор на захтеве два узастопна дербија.

-Ми никоме не претимо, а Звезди најмање – вели дефанзивац Војводине Милан Лазаревић. – Али да ћемо Звезду дочекати пуном снагом и спремни да се надигравамо у то нема сумње.

Неће нас заварати њихова издања ни у нашој ни у европској лиги, јер самим тим што учествују у Лиги шампиона то сведочи о вредностима тима. Морамо да одиграмо паметно, а то подразумева

добар скаутинг и још бољу анализу, морамо да лоцирамо Звездину бољку. Можемо ми да се носимо с њима, видели смо и на претходним утакмицама, у Београду нарочито. Истина, број примљених голова наговештава слику наше бољке. Међутим, уместо да сву кривицу свалимо на дефанзивне играче, читав тим би морао да буде одговорнији. Не каже традиција узалуд да се нападом противника најбоље чува сопствена мрежа. На томе смо радили у паузи првенства, надам се и верујем да ћемо то и уочити у суботу.

Црвена звезда гостује на Карађорђу у суботу у 16 часова. Мотив шампиона је увек исти, јер једино победом, без обзира где се утакмица игра, може да одговори на лидерски изазов

Партизана. Отуда и велико интересовање навијача оба клуба за дерби у првом колу наставка суперлигашког такмичења.

Л.Бакмаз

Фото: Дневник

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!