ВОЈВОДИНА УМИВА КАРАЂОРЂЕ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ И ЈЕСЕЊУ ПОЛУСЕЗОНУ ИГРА У БАЧКОЈ ТОПОЛИ

“Да нисам дошао у клуб, доживели бисмо судбину Радничког из Ниша. Смена Милана Раставца била најтежа одлука”, поручује председник Војводине Драгољуб Збиљић

Као што је раније најављено, Војводина ће квалификације за Лигу конференције играти у Бачкој Тополи на ТСЦ арени, али ће новосадски клуб на истом месту највероватније провести и цео јесењи део наредне сезоне Моцарт Бет Суперлиге.

Разлог је реконструкција стадиона Карађорђе, а како у разговору за Moцart Спорт открива председник Војводине Драгољуб Збиљић, циљ је да стадион у новом руху задовољава највише УЕФА стандарде. Што значи могућност да у Новом Саду игра репрезентација, али и да Воша у Српској Атини без проблема може да игра све европске утакмице, па чак и групну фазу Лиге шампиона. Бројни радови на стадиону требало да почну врло брзо, а предвиђено је да радови на терену трају 90 дана.

“ФСС је донатор за радове на терену и захваљујем им се на томе овим путем, јер су обезбедеили неопходна средства. Ради се нова дренажа, постављају се грејачи терена, као и најсавременија хибридна трава. Спекулишемо да би све то могло да се заврши до 15. октобра, али рачунамо да ће се одужити и због временских услова, тако да ћемо највероватније целу јесен играти на ТСЦ Арени. Такође, Град Нови Сад је обезбедио више од 2.000.000 евра за сређивање западне трибине, ложе и да се направи зграда за медије. Урадићемо све оно што је неопходно да се задовоље највиши УЕФА стандарди, та категорија четири, како би могла овде да игра репрезентација, а и како би Војводина могла да игра групну фазу у свим европским такмичењима”, каже Збиљић за Моцарт Спорт.

Председник новосадске Старе даме поручује да стадион ТСЦ-а има сјајне услове, али да није баш сигуран колико ће се они снаћи у новом окружењу. Али опет уз високе амбиције.

“Мали је проблем што ћемо играти на ТСЦ Арени… Стварно је то леп стадион, одлична је подлога, али ипак играмо ван свог места. Видећемо како ћемо да се снађемо у јесењем делу, па ћемо да дозирамо амбиције, али сигурно је да је циљ једно од прва три места. Наравно, са идејом да нападнемо и титулу”.

Збиљић истиче да су прошле сезоне остварили минимум очекивања и да је најважније да су изборили излазак на европску сцену, посебно имајући у виду тешку ситуацију коју је затекао по самом доласку у клуб.

“Прошле године смо успели да зауставимо слободан пад клуба. Да нисам дошао лично ја са овим људима, доживели бисмо судбину Радничког из Ниша и борили се у баражу за опстанак у лиги. Одговорно стојим иза овога што причам. После годину дана направили смо један велики темељ за кућу коју зидамо даље. Фудбалски клуб је био у тешкој финансијској ситуацији, о свему томе нисмо могли да говоримо у медијима. Успели смо све то да санирамо и испунили смо минимум очекивања за ову сезону, а то је пето место. Играћемо квалификације за Лигу конференције и веома је важно што смо се вратили на европску мапу”.

Пратиле су Вошу осцилације у игри током целе сезоне, па је била неминовна и смена шефа стручног штаба Милана Раставца којег је заменио Радослав Батак.

“Нису била толико велика очекивања у овој сезони, мало су то поједини медији погрешно пренели, а мало и јавност непрецизно слушала. Рекао сам да идемо на титулу у мом мандату, који траје до 2026. године. И ове сезоне ћемо напасти титулу, јер ја као као председник једног од највећих спрских клубова и најстаријег суперлигаша никако не могу да кажем да идемо на друго место. Били смо трезвени током целе сезоне, а најтежа одлука била је смена Милана Раставца, којег сам видео као дугогодишње решење, али нешто је запело и морали смо то да урадимо. Радослав Батак има пуно поверење управе. Морам то да кажем, јер видим да се нешто шушка по том питању. Он са својим стручним штабом наставља да води екипу. Очекивали јесмо мало више, али нисам незадовољан сезоном. Ово је повратак Војводине на велика врата и у овој ‘нултој’ сезони то је био можда и наш максимум”.

Због лошег коефицијента, Војводина креће већ од другог кола квалификација за Лигу конференције. Први човек Лала истиче да ће успех у Европи зависити умногоме од жреба, али гаји оптимизам.

“Има ту доста озбиљних имена који су нам потенцијални ривали. Ако нас погледа жреб, можемо да одемо далеко. Морамо да одиграмо максимално што можемо, али мислим да уз подршку навијача можемо да дођемо до тог четвртог кола квалифкација, а тада шта буде, буде”, закључио је први човек Војводине Драгољуб Збиљић.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 14. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!