ВОЈВОДИНЕ ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА СТАРТУЈЕ ЗА БОДОВЕ У ТУРИЈИ

Вољом жреба војвођанског „севера“, фудбалери Војводине из Бачког Градишта стартују за бодове у недељу у Турији. Углавном су то биле неизвесне утакмице, какви су сви комшијски дербији. Али, у актуелном тренутку је домаћа Младост апсолутни фаворит. Јер, чета тренера Мирослава Кнежевића се ово лета знатно појачала, а из Војводине је отишло, чак 15, играча. Истина стигло је 12, али су четворица „бонуси“. А кад смо већ код играчког кадра, новоангажовани тренер Светозар Совиљ од 27 регистрованих играча има четворицу голмана и десеторицу „бонуса“. Објективно гледано, најстарији клуб имена Војводина у нову сезуну улази квалитетно слабија од сезоне у којој је завршила на скромном седмом месту.

– Истина је да смо слабији него минуле сезоне, али се не предајемо. Покушаћемо да парирамо комшијама у Турији, а да ли ће то бити довољно за било који резултат сем пораза, остаје да се види, поручују Градиштанци.

Утакмице у припремном периоду нимало не охрабрују пред нову сезону. Од осам планираних утакмица, одиграно је шест, јер су две отказане због немогућности Градиштанаца да се преко недеље окупе. Није забележена ниједна победа. Две победе и четири пораза, од који три на домаћем терену, уз гол разлику 5:18 су депримирајућа слика. Међутим, не мора то да буде пресудно у трци за бодове, поготово не у комшијском дербију.Отежавајућа околност пред гостовање у Турији је што дрес Младости носе Бачкоградиштанац Немања Јовић, те двојица играча издања из минуле сезоне Војводине, голгетер Братислав Јелић и штопер Давид Петровић, па добро познају ситуацију у Бачком Градишту.

Недељни окршај у Турији почиње у 17 сати. Дељење правде поверено је Милошу Мартиновићу из Сомбора, коме ће помагати Огњен Ждрња из Новог Жедника и Саша Вукас из Суботице, док ће функцију делегата утакмице обављати Немања Сувајац из Суботице.

Ново издање Војводине из Бачког Градишта – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 12. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!