ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ НИЈЕ ДОНЕО ПРОМЕНУ, „ГАТОВЦИ“ И ДАЉЕ БЕЗ ПРВОЛИГАШКЕ ПОБЕДЕ

Једну од последњих прилика да ухвате какав-такав прикључак с осталим прволигашима, Младост ГАТ имала је у војвођанском дербију са Текстилцем. На њихову жалост, жељу ни овог пута нису реализовали.

Кренули су Новосађани офанзивно ка голу искусног голмана Браћа, а прву и то велику прилику пропустио је да реализује капитен Александар Танасин у 11. минуту. Са шест метара шутирао је поред гола и резултат је остао 0:0.

Одговорили су Оџачани у 16. минуту, када је Зулфић у контри изврсно упослио Стојановића, али је голман Елесин на време истрчао и зауставио више него опасан налет гостију. Брзо су нарасле тензије на терену, па је судија Ђокић имао доста муке да смири играче обе екипе. Уз то, после нешто више од 20 минута, из игре је, због повреде, морао да изађе везни фудбалер „гатоваца“ Милан Јокић, што је за домаћина био хендикеп. Средином првог дела иницијативу су преузели гости, али, осим већег поседа лопте, нису успевали да створе шансу. Тек у 45. минуту одличну комбинацију извели су Зличић и Станковић који је шутирао по земљи, али је Елесин поново био на висини задатка.

Могао је Чечарић у 53. минуту да доведе Младост ГАТ у вођство, али Бојан Браћ био на месту и лако зауставио његов ударац. Није се значајније мењао ритам сусрета, тежак терен није дозвољавао лепршавију игру, па око 500 гледалаца није могло да буде задовољно оним што је пратило. Ипак, у 70. минуту одлично је са 18 метара шутирао поново Чечарић, али је чувар мреже Текстилца поново био на месту. У 75. минуту Бугарин је убацио лопту пред гол гостију паралелно с гол-аут линијом, али никог тамо није било да је скрене у мрежу.

Трудили су играчи из Новог Сада свим силама да некако стигну до гола и прве победе у сезони, у финишу сусрета стално су били на половини ривала, али вајде није било и остали су на зачељу прволигашке табеле. Истина, могао је у надокнади времена Чечарић да ипак донесе радост свом тиму, али је отишао превише укосо и неко из одбране Текстилца избио је лопту у корнер. Потом је, због протеста, из игре искључен играч домаће екипе Милорад Балабановић.

Младост ГАТ – Текстилац 0:0

НОВИ САД: „Гат Арена“, геладалаца: 500, судија: Стефан Ђокић 6 (Власотинце).

Жути картони: Чечарић, Павлица, Бугарин, Абаџија, Балабановић, Брборић (Младост ГАТ), а Станковић, Васић, Јовановић (Текстилац). Црвени картон: Балабановић (Младост ГАТ) у 90+4. минуту.

МЛАДОСТ ГАТ: Елесин 7, Танасин 6,5, Н. Илић 6,5, Бугарин 6,5, Керкез 6, Јездовић 6, Јокић – (Брборић 6), Павлица 6 (Абаџија 6,5), Ђуричин 6 (Балабановић 6), Вујаклија 6 (Вукчевић 6), Чечарић 7.

ТЕКСТИЛАЦ: Браћ 7,5, Луковић 6, Марјановић 6, Станковић 6,5 (Чордашић 6), Д. Стојановић 6 (Аврам 6), Укечукву 6,5, Поповић 6, Васић 6 (Ђурић 6), Средојевић 6, Зулфић 7 (Јовановић -), Зличић 6,5 (С. Стојановић 6,5).

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Бојан Браћ (Текстилац)

Тескт и фото: А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!