ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ У СУБОТИЦИ

Фудбалери ТСЦ у суботу 16. марта од 18ч, у 26. колу Суперлиге, гостују екипи Спартак ЖК у Суботици, уверени да ће то бити занимљив и добар меч у коме ће освојити важне нове бодове.

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је приметио изненађујућу чињеницу да је Спартак екипа која боље игра на гостујућим теренима него код куће.

„Код куће су губили утакмице, а у гостима освајали бодове. Имају доброг тренера који гаји специфичан стил игре и уме да наметне оно што жели, а екипа га у томе прати. Како време пролази све су бољи и без сумње ће нам бити неугодан противник. Победили су нас у првом делу сезоне, а сада нам долазе у моменту када имамо само два дана тренинга да се припремимо за њих“. 

Лазетић је нагласио да је Спартак на северу Војводине велики клуб и да међу екипама постоји одређени ривалитет што увек уноси додатну тензију у мечеве.

„ТСЦ је последњих година преузео примат што се тиче резултата и делује да су они мотивисанији на мечевима против нас. Ако и сутра буде тако бићемо у проблему, јер мотивација доводи до тога да екипа покаже квалитет. Срећом, термин је повољан, биће топлије време, тако да очекујем пуно навијача, Мислим да је терен је добар, тако да нема разлога да утакмица у суботу не буде сјајна“, констатовао је Лазетић.

Он је додао како верује да је његова екипа генерално у добром моменту.

„На прошлом мечу смо постигли четири гола, у Крушевцу нисам био задовољан првим полувременом, али по мом мишљењу смо против Звезде били одлични. Пре тога смо имали три победе, иако је било пропуста са наше стране што се тиче високог пресинга, сматрам да убудуће треба да будемо агресивнији и да то треба да поправимо за ову утакмицу“, рекао је Лазетић и наставио:

„Против овако специфичне екипе која игра 1 на 1 потребно је да се више крећемо и желимо лопту. Треба да дајемо једни другима подршку и тако експлоатишемо просторе који нам се отварају. Не бисмо желели да игру сведемо на 1 на један и дуеле, зато ћемо пробати да се припремимо на начин да наши квалитети буду у првом плану. Ово је дерби што даје додатну мотивацију, а у овој полусезони не играмо под оптерећењем европских мечева и верујем да ћемо бити на максимуму који је неопходан за резултат који желимо. Потрудићемо се да пружимо добру игру, да будемо на високом нивоу, па ћемо видети хоће ли то бити довољно за победу“.   

Одбрамбени играч Горан Антонић изразио је уверење да ће ТСЦ пружити квалитетну партију у овој неизвесној и да позитиван исход неће изостати.

„Спартак је много поправио игру у наставку сезоне. Видели смо их на мечу против Чукаричког и коме су се вратили после два примљена гола. Мислим да само захваљујући одличној интервенцији голмана Филиповића нису победили у самој завршници. Бодови су потребни и нама и њима и биће до краја тешко и неизвесно“, казао је Антонић

Утакмица се игра у суботу 16.03.2024. од 18 сати на Градском стадиону у Суботици. Пренос је обезбеђен на каналу Арена Премиум 3. ТСЦ тренутно заузима 3. место на табели са 50 освојених бодова, док је Спартак 10. са 31. бодом.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 15. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!