ВОЈВОЂАНСКИ ТРЕНЕРИ ОБНАВЉАЈУ ЛИЦЕНЦЕ

У Новом Саду у хотелу „Стари Кровови“ почео је дводневни семинар за обнову УЕФА „А“ и „Б“ лиценци у присуству преко 100 фудбалских тренера.

Семинар је отворио генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је изразио задовољство бројем присутних тренера и истакао значај едукације за тренерску професију. Посебно је похвалио рад Центра за едукацију фудбалских тренера Фудбалског савеза Војводине на челу са Спасојем Јелачићем и сарадњу са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Новом Саду и Фудбалским клубом Војводина који пружају сву потребну подршку и обезбеђују логистику за одржавање школовања.

Наајавио је и да се у наредној години очекује да Фудбалски савез Војводине добије школовање за УЕФА „А“ лиценцу и неколико специјалистичких тренерских курсева.

Првог дана семинара пажњу тренера заокупила су предавања Александра Стевановића, тренера мађарског Сегедина (тема: „Такмичарски микроциклус ФК Сегедин“) и Проф. др Марка Стојановића (тема: „Опоравак у врхунском фудбалу – нови трендови и тенденције“).

Након наведених предавача на ред је дошао Милан Антић , гост из Фудбалског савеза Источне Србије, координатор за УЕФА „Elite Youth“  „А“ и „Б“ лиценцу за целу Србију, док је сутра на програму предавање Зорана Васиљевић, тренера ГФК „Словен“, јесењег првака Српске лиге Војводина (тема: „Селекција, припремни период, структура и модел једне тренажне јединице ГФК Словен Рума), те тренерска трибина, питања тренера и рекапитулација семинара (менаџер Центра за едукацију фудбалских тренера ФСВ Јелачић Спасоје и председник Организације фудбалских тренера ФСВ Грујић Душко).

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 11. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!