ВОША ПОБЕДИЛА У ПРВОЈ УТАКМИЦИ НА ПРИПРЕМАМА

Фудбалери Војводине победили су екипу Пакша резултатом 2:1 (2:1), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

Пред око 50 гледалаца у ФЦ „Titanic Deluxe Golf“, стрелци за Вошу су били Кабић у седмом и Милетић у 25, док је гол за Пакш постигао Варга у 32. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Н. Симић (од 46. Царевић) – Лазаревић (од 46. Антонијевић), Јеличић (од 46. Траоре), Витас (од 46. Топић), Букинац (од 46. Ђорђевић) – Буснић (од 46. Милосављевић), Милетић (од 46. Зукић) – Кабић (од 46. Барај), У. Николић (од 46. Милошевић), Чумић (од 46. Вукчевић) – Малбашић (од 46. Н. Николић).

Пакш: Нађ, Осват, Кињик, Кадар, Ј. Сабо, Виндекер (од 76. Хариш), Пап, Боле (од 61. Харасти), Б. Сабо (од 61. Балог), Сајбан (од 46. Ђуркиц), Варга.

Војводина је повела у седмом минуту, након контранапада и сјајног потеза Уроша Кабића. На средини терена, Милетић је најпре изгубио, али потом и одузео лопту, која је затим дошла до Уроша Николића, који је кренуо ка голу и упутио пас ка Кабићу на десној страни, а Кабић се дриблингом сјајно ослободио свог чувара и прецизним ударцем са двадесетак метара искоса савладао голмана Нађа.

Након тога, темпо је игре је донекле опао, али је у 25. минуту Војводина извела још један савршени контранапад и удвостручила своје вођство. Поново је Урош Николић имао важну улогу, с обзиром на то да је са средине терена упутио идеалан пас у простор ка Чумићу, који је то сјајно испратио и изашао сам испред голмана, а потом несебично асистирао Милетићу, који је такође испратио акцију и погодио небрањену мрежу.

На другој страни, Пакш је узвратио у 32. минуту, када је успео да смањи резултат. Варга је шутирао са седам-осам метара, Никола Симић је најпре сјајно одбранио, али је лопта потом поново дошла до Варге, који ју је овога пута лако послао у мрежу.

У 49. минуту, Пакш је имао нову прилику и то након што је из слободног ударца са око 22 метра шутирао Боле, али је одлично одбранио Царевић. Само осам минута касније, опасан ударац са двадесетак метара искоса је упутио и Јанош Сабо, али је Царевић још једном добро реаговао и избио лопту у корнер.

Како је утакмица одмицала, екипа Пакша је полако преузимала иницијативу и чешће била у поседу лопте, али без конкретних прилика за гол. На другој страни, Војводина је претила углавном из контранапада, а у 86. минуту, досуђен је пенал за црвено-беле и то након што је лопта погодила у руку једног играча Пакша после слободног ударца који је извео Зукић.

Пенал је извео Немања Николић и шутирао у голманову леву страну, али је Нађ прозрео његову намеру и одбранио тај ударац. То је уједно била последња прилика на мечу, па је утакмица завршена победом Војводине резултатом 2:1.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!