ВОША ПРОНАШЛА ПЛЕЈМЕЈКЕРА: АСМИР КАЈЕВИЋ ПРВО ПОЈАЧАЊЕ НОВОСАЂАНА

Уговор на две године

(Од дописника Моцарт Спорта из Новог Сада)

Војводина је завршила прво појачање у летњем прелазном року. Према информацијама Moцart Спорта, реч је о Асмиру Кајевићу, бившем везисти Чукаричког који је рекордер по броју наступа за Брђане.За шест година на Бановом, Кајевић је на Брду сакупио је чак 172 меча, на којим је постигао 37 голова. Бивши репрезентативац Црне Горе осим на позицији везног, може по потреби да покрије и позицију левог крила, а Лалама се обавезао на верност до лета 2025. године.

Шушкало се већ дуже време да су Новосађани у потрази за плејмејкером, који по профилу подсећа на Николу Дринчића, који је до пре две сезоне био главни организатор игре Старе даме, када је Воша подигла пехар Купа Србије. Такође, тражили су играча који може да направи разлику на терену, а то су у клубу из Новог Сада очигледно препознали у лику искусног, 33-годишњег Асмира, који долази као слободан играч, након што је у јануару раскинуо уговор са Вуханом. У дресу кинсеког суперлигаша уписао је 27 лигашких наступа и постигао четири поготка.

„Драго ми је да сам у Новом Саду, у Војводини. Хвала људима из клуба што су ми указали поверење. Сигуран сам да ћу искуством и квалитетом да помогнем клубу да заједно остваримо зацртане циљеве. Када је реч о позицији у тиму, могу да играм и задњег везног, који је мало офанзивнији. Све зависи за шта се определи тренер и од његове идеје како да уђе у утакмицу, али могу да помогнем и офанзивно и дефанзивно. Погледао сам пар утакмица Војводине док сам био у Кини, ради се о квалитетном тиму који је плански комбинован. Познајем доста будућих саиграча, играо сам против многих више пута“, изјавио је Асмир Кајевић на промоцији.

Председник Војводине Драгољуб Збиљић изразио је задовољство због договора са Кајевићем и најавио још три појачања до краја прелазног рока.

„Кренули смо у преговоре са Кајевићем пре месец дана и сад смо успели да га вратимо у српски фудбал. Требао нам је искусан играч на тој позицији, која нам је јако важна и верујем да ћемо да заједно остваримо амбиције, како европске, тако и у првенству и да направимо искорак. Могу да се похвалим да сам добио много позива за интервју претходних дана. Ово је прва сезона да нема превелике буке у клубу, све се дешава у тишини, Војводина је финансијски стабилан и организационо сређен клуб. Осим Кајевића, очекујемо још три, максимално четири потписа и то ће бити тим за наредну сезону. Такође, очекујемо и да два, три играча оду“, рекао је Драгољуб Збиљић.

Кајевић је из Чукаричког прошле године отишао у Вухан, а претходно је две године носио дрес швајцарског Цириха, са којим је освојио трофеј Купа. Сениорску каријеру је започео у БСК Борчи.

Из Војводине су недавно најавили четири нова појачања, а практично је све договорено и са штопером Ђорђем Црномарковићем, који ускоро треба да озваничи сарадњу са новосадском Старом дамом.

ОБЈАВЉЕНО: 14. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!