ВОША УПОРНО ПРАТИ ЗВЕЗДУ

Без примљеног гола и сa освојених десет бодова у прва четири кола, Војводина упорно прати Црвену звезду

Оно што су најављивали да желе да ураде у Крагујевцу, фудбалери Војводине потврдили су и на делу и у Нови Сад су се вратили с нова три освојена бода. Раднички 1923 јесте желео да покуша да изненади госте из равнице, али они му то нису дозволили, напротив.

Тим из Српске Атине, упркос, због кише и натопљеног терена, ненормалним условима за игру, тачно је знао шта мора да учини, играчи су се стриктно придржавали свега оног што су се договорили са шефом стручног штаба Миланом Раставцем и награда им је стигла у виду победе од 2:0.

Сигурне, јасне и сугестивне, која је Војводини, уз три велика бода, омогућила и да пошаље поруку ривалима да се не шали и да има озбиљно велике планове за сезону која је тек почела.

– Најважније је то да смо узели сва три бода, баш као што смо то и планирали. Тријумф додатно добија на тежини када се у обзир узму услови који су владали на терену и који нису дозвољавали да се нормално игра. Међутим, били смо озбиљни, фокусирани и урадили смо све оно што је шеф од нас тражио, па је победа некако била и плод логичног следа околности – рекао је капитен Старе даме и асистент код првог гола, леви бек Стефан Ђорђевић.


КРАЋА ПАУЗА

Како је дерби сусрет 5. кола првенства с Црвеном звездом одложен на захтев београдског клуба, а због његових обавеза у квалификацијама за Лигу шампиона, фудбалери Војводине добили су два слободна дана.

С тренинзима ће да наставе у уторак, а прва наредна утакмица биће им она у 6. колу, када гостују Колубари у Лазаревцу, а која је на програму 13. августа.


Искусни фудбалер признао је да, ипак, није било баш толико једноставно савладати Крагујевчане.

– Раднички има добру екипу, с одличним појединцима. Ту, пре свих, мислим на Мирића, Томића и још неке момке и сигуран сам да ће се многе екипе на „Чика Дачи“ оклизнути у наставку Супер лиге. Једино ми је жао што, због лошег времена, на трибинама није било више гледалаца, али то је нека виша сила. И да јесте, убеђен сам да бисмо свеједно славили. Задовољан сам и због чињенице да смо поново успели да сачувамо нашу мрежу и да, ево, после четири одигране утакмице наш голман ни једном није морао да вади лопту из гола. Остаје, додуше, жал што нисмо савладали у прошлој рунди и екипу Спартака на „Карађорђу“, али, нека, идемо даље.

Ђорђевић је у 62. минуту уписао асистенцију, када је сјајно упослио Вељка Симића, који је донео предност гостима.

– После заиста одличног паса Топића, напао сам дубину и испратио тај потез саиграча. Видео сам да је Симић у пуном трку, упослио га и стигли смо до предности. Драго ми је што је Вељко наставио тамо где је стао у прошлој сезони, игра добро у континуитету, што је прилично тешко, и прави је професионалац. Други гол био је плод сарадње између Зукића и повратника Филипа Малбашића, о ком заиста не треба трошити речи. И у првом мандату у Војводини правио је разлику у односу на ривале и, за само четврт сата проведених на терену сада у Крагујевцу, показао да ће бити појачање за нас.


ПУНА СУ НАМ СРЦА

Није капитен новосадских црвено-белих пропустио прилику да истакне још једну, за играче битну чињеницу.

– Наше добре игре и резултате на најбољи начин прате чланови управе клуба, на челу с председником Драгољубом Збиљићем – јасан је био Ђорђевић. – Исто чини и спортски сектор, који предводе спортски директор Марко Јовановић и шеф Милан Мима Раставац и свима на је пуно срце када у пуној централној ложи нашег стадиона видимо пуно људи који искрено воле Војводину и стало им је до њених резултата.


Искусни, 31-годишњи фудбалер постао је капитен Војводине, чини се, у правом моменту.

– Част је и велика обавеза када постанете капитен овог клуба. Заиста уживам у новој улози, а све то, на моју и срећу свих нас, прате и одлични резултати. Читава екипа дише као један човек и све то ствара позитивну и веома лепу слику о нашем тиму. Уз то, навијачи су препознали важност тренутка, видели сте да су и у Крагујевцу били уз нас и, у своје и име свих саиграча, изражавам им велику захвалност због тога – поручио је Стефан Ђорђевић.

ФОТО: М. Ивановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!