ВУК КАРАЏИЋ МЕЂУ СРЕМЦИМА

Талентовани голман из Београда, специфичног имена и презимена, професионалац у Радничком

Талентовани голман лепог и славног имена и презимена, стигао је у центар фудбалског Срема. Београђанин Вук Караџић, 14. фебруара прославио је 19. рођендан, висок је 193 сантиметра и потписао је професионални уговор са прволигашем Радничким.

– То што градим фудбалску каријеру а имам име или презиме специфично у Србији, само ми је додатни мотив да све боље тренирам, слушам савете и критике тренера и осталих људи поред мене. По имену и презимену запамте ме сви брзо и лако – са усхићењем каже бисер са Карабурме.

Бранио је пет година у млађим селекцијама ОФК Београда, једну мање у Синђелићу, није се дуго задржао у Земуну и Вождовцу, а у Раднички је стигао из Бродарца. Пола године провео је у клубу, а претходно је спојио јесен и пролеће у новобеоградском Радничком.

– Ћутим и радим, чекам својим пет минута, командујем одбраном, тако је на тренингу, а поготово утакмицама. Моје је да будим саиграче, причам им нон-стоп, распоређујем на терену, то ми је дужност. Активан сам одмах по обувању копачки, хоћу да успем у фудбалу, то је само један од разлога што сам стигао у одлично организован клуб, као што су били и сви претходни.

Вук Караџић тренира са првотимцима митровачког Радничког под будним оком тренера Дејана Николића.

– Чекам шансу да дебитујем у сениорском фудбалу, бранио сам за први тим Бродарца на пријатељским утакмицама, али није стигла прилика да се афирмишем у сениорској конкуренцији. Бранићу за омладинце Радничког у елитној лиги на подручју ФС Војводине. Најбољи је поглед са гола, гледам како се помера екипа од првог до последњег минута, добро се види како стоји тим, ко је добро постављен.

Раднички се у јуниорској конкуренцији такмичи у друштву ТСЦ-а, Војводине 2, Инђије, Кабела, ОФК Вршца…

– Из Бродарца сам понео лепе успомене, сарадња је била добра са свим људима из клуба, увек сам се трудио да дајем све од себе. На мени је да се наметнем клубу из Сремске Митровице, горак је, али истовремено сладак фудбалски хлеб – рекао је Вук Караџић.

НЕМАМ ВЕЗЕ СА ТРШИЋЕМ

Вук Караџић је говорио и о пореклу:

– Отац је београдско дете, са Ташмајдана, а мајка родом из ужичког краја, из Шљивовице, села недалеко од Златибора.

Да ли постоје неке фамилијарне релације са Тршићем, родним крајем славног Србина?

– Немам везе са родним селом имењака и презимењака, али имам са Вуком Караџићем, не знам које је колено у питању. Покушаћу на све начине, у спортском домену да оправдам идентитет, да се винем у висине. Наравно, оне фудбалске.

ФОТО: ФК Раднчки (СМ)

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!