ВУКОБРАТ: БЕЗ ПРИТИСКА НА ВРХ

ПЕТ КЛУБОВА СА ПОДРУЧЈА КИКИНДЕ У ВОЈВОЂАНСКОЈ ЛИГИ ИСТОК 

Посматрано из угла љубитеља фудбала са шире територије града Кикинде, сезона војвођанског „Истока” биће занимљивија него икада, јер ће се пет клубова надметати у овом рангу, а већ у првом колу на распореду је двоструки дерби.

У Новим Козарцима, Слобода ће дочекати кикиндски ЖАК, а дан касније у Руском Селу играће Црвена звезда – ОФК Кикинда. Великоселска Козара, првога дана викенда, биће домаћин Јединству из Банатског Карађорђева. Четири од пет кикиндских клубова, неће имати амбиција за врх, изузетак је ОФК Кикинда, али и „црвено-бели” бези мператива експресног повратка у друштво српсколигаша.

– Свесно смо подмладили екипу, а иако су многи коментарисали да немамо квалитет за повратак у Српску литу, разуверили смо их у две најјаче провере, са Новокозарчанима и Елемирцима. Ако будемо имали такав ниво игре и дисциплине конкурисаћемо за врх, али без притиска – каже Марко Вукобрат, спортски директор ОФК Кикинде.

Раде Медић,тренер Црвене звезде, напомиње да је сваки старт тежак, а Рускоселцима сада још и тежи:

– Чекамо одличну ОФК Кикинду, апсолутног фаворита. Не заносимо се великим размишљањима и очекивањима, бићемо у сенци и, надам се, на крају у средини табеле. 

Слободан Митровић, нови шеф струке Слободе, истиче као путоказ контролне утакмице са Перлежанима и јуниорима Црвене звезде односно њене филијале Графичара.

– Тако увек треба да играмо, али првенство ће бити нешто друго, иако без еуфорије улазимо у сезону. Фокус нам је сада само на меч са ЖАК-ом, који се добро појачао и зато морамо да будемо максимално опрезни.

Страхиња Васковић, тренер ЖАК-а, као циљ истиче опстанак:

– Очекујем да ћемо успети у намери, иако нам је кадар измењен, седморица су нас напустили, а толико је новајлија. Побољшали смо реализацију и ако тако буде и у првенству, проблема неће бити, премда на старту имамо тежак распоред.

Теодор Бјелановић, дефанзивац Козаре и заменик капитена, очекује бољу сезону од претходне:

 – Желимо да будемо стабилни и да се позиционирамо у средини. Имамо спој старијих и младих играча из села, а омладинци треба да покажу да ће нас старије брзо заменити и преузети водеће улоге.

 

Д. П. П. 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

 

 

 

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!