ЗА 110. РОЂЕНДАН У ВРХУ ВОЈВОЂАНСКОГ „СЕВЕРА“

Потписивање уговора са новим тренером Светозаром Совиљем и његова промоција од стране председника Горана Кудрића биле су уводне активности првог дана припрема Војводине из Бачког Градишта.

– Господин Совиљ је знано и цењено име у војвођанским фудбалским круговима, па и шире. И раније смо имали жељу да успоставимо сарадњу, али тек сада је до ње дошло. Очекујемо да се његовим доласком стручни рад у клубу издигне на виши ниво, а као епилог тога требали би да стигну резултати. Сезона пред нама ће бити тежа него претходна, јер су дошли екссрпсколигаши, те прваци подручних лига. Нама је ово шеста сезона у војвођанској лиги и, што је посебно важно, 110. како се фудбал игра у Бачком Градишту, па планирамо да будемо у врху војвођанскг „севера“, тачније међу пет првопласираних екипа. Лако неће бити, али уз вредан рад свих у клубу, верујем и остварљиво, сматра председник најстаријег клуба имена Војводина Горан Кудрић.

Нови тренер Градиштанаца добро познаје војвођански „север“, јер је сезону и по водио Младост из Бачког Петровца и завршио сезону на високом четвртом месту.

– Прво бих се захвалио председнику Горану Кудрићу и осталима у клубу на указаном поверењу, али бих истакао захвалност и мом бившем клубу, где сам провео лепих годину и по дана. Дошао сам с намером да и овде створимо фудбалску атмосферу као у Бачком Петровцу, да играмо допадљиво и вратимо публику на трибине, а онда ће свима нама бити лакше да остваримо позитивне резултате на терену. Овог лета је доста играча напустило клуб, али пристижу нови момци. Верујем да ћемо квалитетним радом успети да кроз осам контролних утакмица искристалишемо екипу која ће у такмичарском делу бити препознатљива и на крају сезоне пласирана у врху табеле, оптимиста је тренер Светозар Совиљ.

Градиштанци су овог лета већ остали без десеторице, а могуће је да још пар играча напусти клуб. За сада су стигла петорица, голман Никола Танкосић, дефанзивац Мирко Бајић, играчи средине терена Себастиан Сакач и Дарко Тешановић, те нападач Бојан Трајановић.

– Биће још новајлија. Попунићемо празнине. Током играња контролних утакмица видећемо где смо најтањи и у ходу ћемо ангажовати оно што нам треба.Прву проверу ћемо омати 16. јула у Змајеву против Обилића, а 20. овог месеца „премијеру“ на нашем терену против новог српсколигаша Нафтагаса из Елемира и тако редом. Посладња два јулска дана организујемо традиционални, 13. по реду, турнир „Трофеј Бачко Градиште 2022.“, а гости ће нам бити Борац из Новог Сада, Младост из Бачког Јарка и Препород из Новог Жедника, заклучио је председник Горан Кудрић.

Потом су се играчи растрчали по терену. Права икебана после нешто више од месец дана мировања.

Фото (В. Јанков): Актери првог дана припрема Војводине из Бачког Градишта

Аутор: В. Јанков 

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!