ЗА ВИКЕНД ЛОКАЛНИ ДЕРБИ ИЗМЕЂУ ТИМОВА ИЗ СРПСКЕ ЦРЊЕ И НОВИХ КОЗАРАЦА

Дерби је дерби, поготово када га играју тимови са врха табеле, али и када га играју екипе при врху табеле – као сада (Козарци пети, Црња шеста). Српска Црња и Нови Козарци, села из комшилука, годинама, деценијама имају сјајне играче и тимове који су фудбал у својим срединама учинили најпопуларнијим спортом а клубове ових места великим ривалима. Тако је одувек било, јесте а највероватније још дуго ће бити!

Црњани су наставак пролећне сезоне најавили чак четворицом квалитетних појачања (голман Живков, штопер Терзин, вежњак Радивојац и шпиц Вукчевић) што се и обистинило јер су на два гостовања (Бела Црква и Руско Село) и код куће против Банатског Карађорђева остварили победе – и то доста убедљиве, а битно је – сјајно одиграли. Све то чини да се недељна утакмица против комшија из Нових Козараца у Црњи (али и Козарцима) очекује с великим нестрпљењем и победничким надама.

Уостралом, прво чујмо тренере: Слободан Митровић, тренер Слободе:
– Знао сам и од раније да Црња има одличну екипу – искусну, уиграну и ефикасну, а у то сам се уверио и у недељу у Руском Селу где су такорећи од шале надиграли и високо победили домаћина у одличној игри давши им 5 голова. Одлазимо на дерби са стрепњом јер видимо да је Црња много јача него јесенас, а ми имамо неколико повређених а за тим веома знајачних играча. Нећемо се предати, борићемо се храбро и часно па нека победи ко буде бољи. У принципу никад се не предајемо, овога пута свесни да је домаћин велики фаворит, па ако будемо надиграни и изгубимо у квалитетној и спортској игри нећемо бити разочарани.

Александар Баста, помоћни требер Будућности:
​- Пролећни део првенства смо почели добрим играма и са три везане победе, уверени да ће тако бити и надаље. Генерално, немамо проблема – фонд играча је велики, на свакој позицији имамо квалитетна решења и адекватне замене, одзив играча на тренинзима је добар, ради се вредно, екипа је, у односу на јесенас, појачана на позицијама које смо желели, мислим да сада имамо веома уједначен и квалитетан тим који игра лепо, офанзивно и ефикасно. Сем стандардне једанаесторице имамо и сјајну “клупу“ на којој је 5-6 одличних играча који могу да ускоче у тим а да се то не осети на квалитету. Речју – и ситуација у тиму, клубу уопште, је веома повољна и логично је да са победничким амбицијама дочекујемо нашег традиционално великог ривала.

Шта је то што Црњане учвршћује у таквом убеђењу. Искусан и сјајан голман Живков. Пар искусних висококвалитетних бекова – Ајдарић и Станић, двојица стамених штопера – Терзин и Матић, двојица технички сјајних а креативних и агресивних задњих вежњака – Мастило и Кондић, и што је најважније, поготово што то Црњан одавно није имала – чак четворица квалитетних играча у шпицу – Радивојац, Радојичић, Вукчевић и Перин, изванреде полушпицеве Стојичића и голгетера тима Влаучина, те читаву плејаду вежњака који тренере стављају на „слатке муке“ – кога ставити у тим. Милутин Томин и Савин су двојица вежњака у сталном успону, олд раунди Немања Ковачевић и Хованец су школопвани а већ искусни, Саша Прокин је брзи полушпиц, Јован Томин квалитетан штопер а голман Куручев искусан и поуздан голман: сви они са клупе чекају шансу не само да освеже но и појачају екипу.

Иначе, две битне новине чекају посетиоце недељне утакмице. Мурал легендарном играчу и тренеру Стеви Дринићу, који је недавно преминуо а одмах потом одсликан и сада је уз већ постојеће Бобека и Жикса на зиду испод семафора!

И друго: Постављени рефлектори, тако да ће играчи “Будућности“ моћи тренирати и у вечерњим сатима, поготово и долазећим месецима кад се најављују паклене врућине.

Уместо резимеа: Дивно јефудбалско пролеће у Српској Црњии. Добар тим, квалитетне игре, голови, и добри резултати, конфор са покривеним трибинама и столицама, семафор, рефлектори и мурали који потврђују да се легенде не заборављају! Ко је рекао Миле Јовин – Штука?! Нико – сви знају да је он као незванично постављени менаџер за све „крив“!

Пише: Драган Пејић

Александар Марков – капитен „Будућности“ – фото: Драган Пејић

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 22. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!