ЗА ЖЕЉУ ПОРЕД СКРОБАРЕ ВЕЛИКИ УЛОГ, КИКИНЂАНИ СПРЕМАЈУ РАМПУ ЗА ЛИДЕРА, КУЉАНИМА КРАЈ МАЛЕРА ПОРЕД ТАМИША

Српска лига, Војводина протиче у знаку двојице новајлија, Словена и Железничара, који ће највероватније, између себе, одлучити о прваку. Новим победама додатно су одмакли трећој ОФК Кикинди (10 бодова). Жеља је испрашио последњу ОФК Бачку, где се тренери смењују као на тацни. Словен је сигурно добио у Шајкашу, Кикинђани су са комшијама из Елемира одиграли мирољубиво, кад је требало да победи Јединство је изгубило и остало без тренера. Бечеј 1918 је након 141 дана забележио победу над непрепознатљивим Кабелом. У Адорјану су се сетили да је ђаво однео шалу и кренули су да играју како знају, нарочито добро на страни и изненадили Омладинац. Хајдук 1912 је имао два гола предности и поново остао без победе, Румљани морају бити задовољни бодом, јер је одлични Раднички дуго водио. Гости су били успешнији (три победе), домаћини су забележили две и три сусрета су завршена без победника.

У суботу се играју два дербија, у Кикинди и поред Скробаре.

Водећи Словен гостује у Кикинди и одмериће снаге са чврстим и компактним домаћином. Мало дају и примају голова и у наставку су уписали четири ремија (без пораза). Гости су под притиском, морају да победе како би задржали одстојање и све наде полажу у преискусног Брану Илића, најбољег стрелца и асистента.

Други дерби се игра између све бољих Зрењанинаца и Железничара. Раднички је по успешности овог пролећа одмах иза водећег двојца. Форсирају агресију, брзи су у нападу и биће ослабљени за тројицу првотимаца, али имају у ростеру довољан број играча. У среду су у оквиру купа добили ОФК Кикинду на пенале. Жеља је поред пет победа, постигао чак 17 голова и примио – два. Све победе су остварене на гостовањима, јер као домаћини играју на Индексовом вештаку у Новом Саду. Не би примили ни тај један гол да се гости из Паланке нису некоректно понели и дали гол када су Инђијци стали због повреде једног гостујућег играча.

1. мај са Борцем игра пресудну утакмицу у борби за опстанка и све осим победе било би равно поразу. Проблем је што боље партије пружају на страни и уколико славе приближиће се ривалу на бод. Гостима из Шајкаша се вратио тренер Филиповић и пораз од лидера је очекиван, али првомајци су ривал по мери.

ОФК Бачка преживљава најтеже дане у новијој историји И само је велико чудо може спасти од селедбе у зону. Тренери се смењују као по концу и искусни стратег Жељко Рачић није се дуго задржао и, немајући друге опције, незахвалног задатка се прихватио Вјештица, тренер из клуба. У Бановцима је било бурно протекле недеље и тренера Душана Кљајића данас је наследио Душан Ђокић.

Недеља је резервисана за мечеве у Адорјану, Новом Саду, Панчеву и Белегишу.

Након дугог периода бодовне суше Тиса је почела да осваља бодове, додуше на гостовањима и још су без победе у Адорјану. Домаћину су на руку ишли резултати директних конкурената тако да могу са више оптимизма да приступе наредним утакмицама. Противник из Бечеја чекао је на победу 141 дан, а гол су дали након 651 минута. Велика резултатска осека је у питању и захваљујући залихи са почетка првенства нису у још деликатнијем положају. Савладали су Кабел, захваљујући одређеним тактичким финесама искусног тренера Ивановића и мобилности читавог тима.

Динамо 1945 дочекује малерозне Куљане, који су на три меча водили и на крају покупили мрвце. Пример је последња утакмица са Подунавцем, имали су предност од два гола и кад су примили први увукла се несигурност, види се да се тешко носе са великим притиском. Млади Панчевци играју растерећено и у другом делу сезоне освојили су седам бодова, довољно да заседну на високом четвртом месту.

Да ли ће Кабел коначно кренути са мртве тачке и зауставити пад одговор ће дати недељи матине на Штранду са слабим Пазовчанима. За сада су највеће разочарење првенства, јавно су иступали са шампионским амбицијама, а у наставку првенства освојили су тек два бода (без победе). Јединство је изгубило од Динама 1945 у невреме и нашли се у незавидној ситуацији. Да би се екипа раздрмала и вратила у такмичарски ритам замењени су, како то обично бива, тренери и незахвалног посла се прихватио искусни Душан Кљајић, донедавно кормилар Бановчана.

Подунавац се специјализирао за нерешене резултате, у Кули су губили са 0:2, сачували мирноћу и кад су постигли први домаћин, који је играо под притиском, се пореметио и није било тешко дати још један . Имају тежак распоред, након Нафтагаса, укрстиће копља са ОФК Кикиндом, Словеном…Тим из Елемира је непредвидив, сваког може да добије и, исто тако, да изгуби. У наставку су освојили пет бодова и по правилу боље партије пружају на гостовањима.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 05. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!