ЗАЛЕТ ЗА ЕЛИТУ ОД 15. ЈУНА

ЖЕЛЕЗНИЧАР УБЕДЉИВ НА ОПРОШТАЈУ ОД ПРВОЛИГАШКОГ ДРУШТВА – 5:3
 
Фудбалери Железничара, у трећој сезони играња у прволигашкој конкуренцији, остварили су историјски успех и постали су чланови елите. У протеклих 37 кола 20 победа, осам нерешених и девет пораза, па са 68 бодова заузели су другу позицију иза ИМТ-а. У последњем мечу, пред својим јачима, са Јединством (Уб), Панчевци су потврдили улогу фаворита и победили – 5:3. Гледаоци су уживали у игри и голеади, а пут ка победи ударцем са 30 метара отворио је Саша Томановић. Александар Ђорђевић мајсторски је извео слободан ударац са 25 метара, а у стрелце уписали су се још Дарио Гргић, Шалета Кордић и Марко Конатар. На крају са навијачима је прослављен пласман у друштво Црвене звезде, Партизана, Чукаричког…

ТРОЈИЦА КЛУПИ
 
Током сезони уз екипу су била тројица тренера. Игор Савић био је на клупи седам кола, уз четири победе, реми и два пораза, док је Томислав Сивић предводио тим у 19 мечева 11 победа, три ремија и пет пораза. Владимир Гаћиновић дириговао је екипом на 11 мечева, остварио је пет победа, четири ремија и два пораза. Помагали су му Бранко Савић и Филип Јоргић.


Три кола пре краја испунили смо циљеве и оверили пласман у елиту. Задовољан сам како су момци одрадили последњи меч у дуелу са добрим Јединством. Публика је видела осам голова и сигурно је уживала, сви су били лепи и драго ми је да смо сезону завршили у великом стилу каже Владимир Гаћиновић, шеф стручног штаба.
 
Долазак искусног стручњака у Панчево био је пун погодак.
 
– Одмах сам рекао да Панчево заслужује суперлигаша и да ћемо то марљивим радом и играма на терену остварити, па ми је велико задовољство што смо успели, драго ми је да сам део ове лепе приче. Највеће заслуге припадају играчима, члановима стручног штаба и људима из руководства, уз сјајну атмосферу која краси клуб. Следи заслужени одмор, па припреме за јаче такмичење. Завршена је тешка сезона, па је одмор потребан свима у клубу. Биће, у међувремену, обављени разговори са управом, а почетак припрема планиран је за 15. јун. Извесно је да ће остати костур тима и уз неколицину новајлија убеђен сам да ће Железничар имати тим за суперлигашко такмичење. Све ће да буде јасније у наредним данима – рекао је Гаћиновић.
 
Б. Стојковски
 
ОБЈАВЉЕНО: 30. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!