ЗАЛЕТ ЗА ЗЛАТИБОР

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Раднички 1912 – Спартак ЖК 0:3 (0:0)

Сомбор – Градски стадион. Гледалаца: 150. Судија: Стефан Јекнић (Палић). Стрелци: Рошевић у 46, Карталија (аутогол) у 48, Стајковић у 58. минуту.

РАДНИЧКИ 1912: Тојзен, Ердељ, Вујин, Крталија, Војводић, Димковић, Петровић, Ђурђев, Андрић, Молнар, Стојановић. Играли су још: Јеличић, Везмар, Ибишић, Стевановић, Ерди, Шевић, Дрвар, Рашковић, Вујовић, Видаковић, Лазић, Поповић.

СПАРТАК ЖК: Манојловић, Викторовић, Остојић, Филиповић, Шимура, Шћепановић, Видаковић, Срећковић, Тодоровски, Јеловић, Обрадовић. Играли су још: Дубљанић, Дулић, Дервиши, Јанчић, Мијодратовић, Богићевић, Ђурасовић, Алфонсо, Десница, Коларић, Томић, Пејић, Евремовић, Стајковић, Табаковић, Морис, Чејић, Рошевић, Симин.

Добра провера играча Радничког 1912 и Спартака ЖК. Игор Радусиновић, тренер домаћина, и Славко Петровић, на клупи комплетних погона, са жељом да се увере на кога све могу да рачунају нарочито из омладинског погона.
Суботичани су запретили у десетом минуту, Бјеловић је оштро шутирао са 18 метара, а Тојзен био на месту. Мало касније, покушао је Обрадовић, али голман Радничког био је сигуран. Српсколигаш је имао прилику у 25. минуту преко Молнара, али Манојловић је избацио лопту у корнер.

Сјајну шансу Суботичани су имали у 36. минуту, Тодоровски је био сам пред голманом, али без промене резултата. У финишу првог дела, Андрић је добро шутирао, али на време је блокирао Јанчић.
Само што је почело друго полувреме гости су повели голом Рошевића (са слике), да би, три минута касније, после ударца Алфонса, Карталија неспретно реаговао и лопта се одбила у мрежу. У 58. минуту Стајковић је побегао одбрани Радничког и ударцем са 12 метара поставио коначан резултат.
Играло се три пута по 30 минута, а тренер Спартака задовољан је провером пред одлазак на Златибор. Играчи Радничког после овог теста отишли су на одмор.

С. Стојиљковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!