ЗАЛИХА ЗА ПОШТОВАЊЕ

ПЕРЛЕЂАНИ УЧВРСТИЛИ ЛИДЕРСКУ ПОЗИЦИЈУ НА ИСТОКУ

Војводина 1928 учврстила је лидерску позицију и  после пораза у дербију у Омољици, вратила се на победнички колосек. Савладала је Полет, Младост је одиграла нерешено у Меленцима и изабраници тренера Мирка Стокића, дошли су до четири бода предности. Залиха за респект и лакши пут ка пехару на војвођанском „Истоку“. 

– Дуго је до краја и рано је да се подвлачи црта – каже тренер Стокић. – Предност даје сигурност и не доноси притисак и треба да нам буде лакше. Младост има добар тим и сигурно неће одустати од борбе за трон, али све је на нама и од нас зависи. Оптимизам ме није напустио ни кад смо изгубили у Омољици. 

Потврдио је да само његов тим и Младост могу до српсколигашког каравана.

 – Козара и Јединство из Влајковаца остали су десет корака, пре би могли да се укључе у борбу за друго место и у бараж. Неизвесност још постоји, Младост би, као и ми, прво место, нико не би да се коцка кроз бараж. На срећу, не зависимо од других. 

Већ у првом полувремену три лопте су завршиле иза голмана гостију из Идвора. 

– Оправдали смо улогу фаворита, Милановић је, са два брза гола, донео велику предност, а у 36. минуту Козић је ставио тачку – 3:0. Гости су дошли са 11 играча, имали смо искуснији састав и потврдилк квалитет. Искористио сам прилику да петорица резервиста одиграју полувреме. 

Перлежани су поново домаћини и у улози фаворита против Борца.

– Старчевци су у средини, не брину око пласмана, а знају да се надигравају. Нећемо дозволити да нас изненаде, јуришаћемо за нову победу – истакао је тренер Стокић. 

Брзоноги Милан Шушњар очекује још један тријумф и истиче да су се, после пораза од Младости, одмах вратили на победнички колосек. 

– Лакше од очекиваног савладали смо Полет, брзо успоставили ритам и искористили три пирлике. Идемо даље, поново смо на победничком путу и треба да улогу фаворита против Борца, потврдимо на терену – рекао је искусни офанзивац.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!