ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА НЕНАД БЈЕКОВИЋ У СУБОТИЦИ – СЕВЕР ВОЈВОДИНЕ ДОБИО ОПРЕМУ ФСС

Фудбалски савез Србије наставио је са лепом праксом поделе спортске опреме клубовима нижих рангова такмичења. На Градском стадиону у Суботици, у присуству градоначелника Стевана Бакића и руководства Фудбалског савеза Војводине на челу са председником Драганом Симовићем, пакете спортске опреме уручио је заменик председника ФСС Ненад Бјековић:

„Ова акција Фудбалског савеза Србије траје већ неколико година и посебно ми је драго што смо данас у Суботици, код наших пријатеља и колега из Фудбалског савеза Војводине са којима имамо феноменалан однос и веома успешну сарадњу. Управо је са територије Војводине потекло много фудбалера који су касније постали државни репрезентативци и пронели славу српског фудбала. Знам колико ова донација значи малим клубовима. Знам, јер сам и ја поникао у једној таквој средини. Иначе, за Градски стадион у Суботици веже ме много лепа успомена јер сам се овде званично опростио од фудбала на утакмици против Бугарске 1981. године“ – рекао је Ненад Бјековић.
 
 
 
Домаћин овог догађаја, градоначелник Суботице Стеван Бакић, захвалио се уваженим гостима из Фудбалског савеза Србије и рекао да ће ова донација бити од велике помоћи за развој фудбала на територији града Суботице и подручног Савеза:
„У последње време, клубови су ставили акценат на развој младих играча и то је свакако стратегија која свима импонује. Суботица је град спорта у коме функционише око 150 клубова и спортских организација. Препознатљиви смо по мушком сениорском тиму који је већ дуги низ година стабилан члан елитног ранга српског фудбала, али и по женском клубу који је граду подарио 13 титула државног првака и који је вишеструки учесник УЕФА Лиге шампиона. Такође смо поносни на ФК Бачка, који је основан 1901. године и који је као најстарији фудбалски колектив у земљи прошле године прославио 120 година поштеног рада и постојања“.
 
 
 
 
Председник ФСВ Драган Симовић сложио се са градоначелником Бакићем да Суботица као град фудбала заслужује посебно место на фудбалској мапи Србије:

„Без клубова, нема ни фудбала, то је опште познато. Драгоцени су нам ти мали клубови који децу одвлаче од мобилних телфона и таблета, доводе их на фудбалски терен и од њих брусе будуће асове. Из тог квантитеа, неминовно долази до квалитета од кога српски фудбал може да има огромну корист. Морам да похвалим своје колеге из Фудбалског савеза Србије који воде рачуна о клубовима из нижих рангова такмичења и сигуран сам да ће ова пракса са донацијама спортске опреме да траје што дуже“ – рекао је Симовић.

 

 

Клубови који су добили опрему:

ФС Суботице: Електровојводина, Виноградар (Хајдуково), Палић, Биково, Чантавир, Жедник, Солид, Локомотива, Хајдук 1950 (Бачко Душаново), Мала Босна, Граничар 024, Келебијска шума, Обилић (Нови Кнежевац), Потисије (Кањижа), Хоргош, Јадран Санад, Хајдук (Подлокањ), Чока, Славија (Банатско Аранђелово), Граничар (Ђала),  Шампион (Ором), Тромеђа (Мајдан), Младост (Радичевић), Јединство (Бачко Петрово село), Арена Су.

ФС Сомбора: Раднички 1912, Жак, Слога (Чонопља), Кордун (Кљајићево), Станишић, Граничар (Риђица), Омладинац (Буковац), Хајдук (Стапар), Динамо 1923 (Бачки Брег), Пик, Тереквеш (Свилојево), Текстилац (Оџаци), Задругар (Српски Милетић), Црвенка, Кула, Бачка (Бачка Паланка), Херцеговац (Гајдобра), Соко (Нова Гајдобра), Маглић, Борац 46 (Обровац), Будућност (Младеново), Будућност (Параге), Крила Крајине (Бачка Паланка), Војводина (Товаришево), Славија (Пивнице).

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 06. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!