ЖАРКО ЛАЗЕТИЋ: ДОЛАЗИМО НА МОЈ ОМИЉЕНИ СТАДИОН, ХУМСКА НАМ БУДИ ДОБРЕ ЕМОЦИЈЕ

„Имамо супер успомене са претходне утакмице која у нама буди позитивна осећања. Али, свака утакмица је прича за себе, нема то много везе, осим што ће њима додатно да помогне, да их мотивише“, каже тренер ТСЦ-а

(Од дописника Mozzart Спорта из Бачке Тополе)

Циљ је близу, остало је још пар корака. Гази тим из Бачке Тополе ка трећем месту и још једном учешћу у групној фази неког од такмичења УЕФА. Мораће успут и да им се сложе коцкице, јер је могуће да привилегије трећег места припадну освајачу купа Србије, уколико то буде новосадска Војводина. Неће се актуелни вицешампион Србије обазирати на друге, већ ће као и увек покушати да до зацртаног стигну сопственим успехом. У Хумској улици браниће тим из Бачке Тополе десет бодова предности у односу на првог пратиоца, крагујевачки Раднички, али и покушати да угрози позицију број два (недеља, 19.00, ТВ Арена премиум 1).

прошлосезонског вицешампиона. Након атомског дербија у првом колу (3:3), када је ТСЦ чупао бод дубоко у надокнади, очитана је лекција захукталом Парном ваљку нигде другде него на његовом стадиону (4:0). На крилима те историјске победе путују и сада у Београд изабраници Жарка Лазетића, некадашњег фудбалера Партизана. Ипак, поред великог самопоуздања комплетне екипе пред још један тежак изазов, млади стручњак позива и на опрез.

„Имамо супер успомене са претходне утакмице која у нама буди позитивна осећања. Свака утакмица је прича за себе, нема то много везе, осим што ће њима додатно да помогне, да их мотивише. Са друге стране, и нама ће помоћи да имамо тај осећај јер ТСЦ није пре никада успео да победи Партизан. У тој припреми ће сам долазак тамо на мој омиљени стадион играчима пробудити добре емоције, што није лоше. Али, то не сме да нас уљуљка“, рекао је Жарко Лазетић пред гостовање у Хумској улици.

Доста похвално је о екипи Игора Дуљаја говорио и шеф струке ТСЦ-а, истичући да Парни ваљак поседује индивидуални квалитет фудбалера, који поседују способност да једним потезом реше утакмицу. Сматра Жарко Лазетић и да су црно–бели приказали доста позитивних ствари у игри и у недавно окончаном вечитом дербију у којем су поражени. Партизан јесте испред Тополчана на табели, али та предност може да се истопи на само четири бода, у случају позитивног исхода по сутрашње госте.

„Ове године су били одлични у домаћој лиги, играју атрактивно, дају и примају много голова, опасни су посебно са лоптом и имају сјајне појединце који, ако им дате простора, могу да реше утакмицу једним потезом. Да ли из слободног ударца, малим просторима које им оставите, у игри један на један. Првих пола сата на утакмици против Звезде су били одлични, можда су одиграли најбољи дерби у последње време, а ми их нећемо потценити“.

Дуго се ТСЦ мучио и није успевао да добије Партизан, тачније на 12 мечева су то урадили само једном. Наставио је шеф стручног штаба Тополчана са анализом игре Парног ваљка, наводећи да ће посебна опасност његовом тиму претити из транзиције, или контра напада.

„Имамо то искуство из прошле утакмице, значиће нам као и претходна искуства када смо губили од Партизана или играли нерешено. Јасно је како и ми и они играмо, Партизан је опасан у транзицијама, ми желимо лопту, желимо посед. Када изгубе лопту они имају страшно брзе играче који то знају да искористе. Тако да морамо да будемо перфектни у томе како стојимо на терену, какве одлуке доносимо, проналазимо просторе и реагујемо по губитку лопте. Ти детаљи ће утицати на коначни исход“, завршио је Жарко Лазетић.

Најави утакмице се придружио и Милан Радин, освајач дупле круне са Партизаном 2017. године. Дефанзивни везиста очекује неизвесну утакмицу, али се и радује оваквом гостовању сматрајући да су мечеви са вечитима посебна прилика за сваког фудбалера.

„Сви знамо шта Партизан представља у српском фудбалу и какав је то клуб. Мени и већини играча су утакмице против њих и Звезде најлепше за игру. Атмосфера и терен ће сигурно бити супер, утакмица добра и тешка, без обзира што су они имали два дербија која су изгубили и можда су физички и емотивно испражњени. То је тим који поседује квалитет и сјајне индивидуалце који једним потезом решавају утакмице. На нама да будемо концентрисани, да пробамо добро да уђемо у утакмицу и да се покажемо у што бољем светлу“, навео је Милан Радин.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 28. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!