ЖАРКО ЛАЗЕТИЋ: НАША НАЈВЕЋА СНАГА ЈЕ КОНТИНУИТЕТ

Фудбалски клуб ТСЦ у недељу 11. фебруара од 15 часова гостује у Београду екипи  ИМТ-а у 20. колу Суперлиге, уверени да ће екипа после паузе и одличних припрема показати добру игру на почетку пролећног дела сезоне.

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је нагласио да свако прво коло носи неизвесност, чак и ово у коме није било битнијих промена ни у екипи ТСЦ ни код противника.

„ИМТ-у упућујем комплименте, пре свега због резултатима које су направили одмах по  уласком у Суперлигу. Луковић је други стрелац лиге, дали су младом играчу капитенску траку коју је он и оправдао и види се знају шта раде. Уз нас, они су најмање мењали тим, тако да су компактна  одлично вођена екипа. У свим фазама игре су добро организовани, а нисмо заборавили да смо их у првом делу првенства добили голом у последњим минутима неизвесне утакмице која је могла да оде на обе стране. Очекујем феноменалан и неизвестан меч коме се радујемо и једва чекамо да одмеримо снаге“ – рекао је Лазетић.

Он је додао да су се ужелели такмичарских утакмица и да једва чекају да почне борба за бодове.

„Наша највећа снага у наставку првенства је континуитет. Имали смо припреме на високом нивоу на којима смо много радили на тактици и техници и верујем да ћемо овог пролећа бити још бољи. Поставили смо високе стандарде, свесни смо да се све се гледа кроз резултат, али ми желимо да кроз добру игру, организацију и напредак појединаца и тима покажемо озбиљност“, казао је шеф плаво-белих.

Као и сваком тренеру и Лазетићу проблем престављају повређени играчи. 

„На овој утакмици ћемо бити ослабљени јер Радин неће моћи да игра а Ђаковац има картоне. Вероватно неће улазити ни Јовановић, Стојић, Цветковић и Станић, а Ћалушић и Ђорђевић су на дуже време ван строја и то нам мало квари припрему утакмице. Наравно, проблема увек има, али оптимистични смо  и пуни такмичарског набоја  и  верујем да ћемо успети да се наметнемо и пружимо најбољу могућу игру“. 

Нападач Милош Пантовић је нагласио да је у фудбалу најтеже стално мењати и почињати испочетка.

„Наша највећа снага је у континуитету, знамо шта шеф очекује од нас и није нам потребан период адаптације, осим новајлији у клубу Пејићу, за кога верујем да ће се лако уклопити јер зна да игра фудбал, и у овој полусезони очекујем само најбоље. Већ у недељу имамо тежак меч да се покажемо.  Мораћемо да се адаптирамо на терен са вештачком травом, али верујем да нам то неће бити проблем јер смо се спремали и као и увек идемо по три бода“, рекао је Пантовић.

Утакмица се игра недељу 11. фебруара  од 15х на стадиону ИМТ на Новом Београду. Пренос утакмице је обезбеђен на каналу Арена Спорт 10.

ТСЦ је први део првенства завршио као трећепласирана екипа на табели Суперлиге са 37 бодова, док је ИМТ био на 11. позицији са 21. освојеним бодом.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 10. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!