ЖАРКО МАТИЋ У ШПИЦУ

БОШКА МИХАЈЛОВИЋА, ТРЕНЕРА ЈЕДИНСТВА (БК), НИЈЕ ЗАБРИНУО ОДЛАЗАКА ТРОЈИЦЕ ПРВОТИМАЦА

Фудбалери Јединства имали су три теста у досадашњем току припрема и тренер Бошко Михајловић је задовољан. Одирали су нерешено Омладинац ФАМ-ом (1:1) и црњанском Будућношћу (0:0), а минуле недеље били су убедљиви у дуелу са другом екипом зрењанинског Радничког (4:0). 

– И код два ремија било је добро, не могу да се пожалим. Терени су слабијег квалитета и лопту је тешко контролисати, па је и то разлог што неке шансе нису реализоване. Најважнију проверу имаћемо у суботу, у Купу ФСП Зрењанина, ривал ће бити Војводина 1928, има искусну екипу и на војвођанском „Истоку” може са свима у надигравање – каже Михајловић.

Шеф струке Карађорђевчана напомиње да је задовољан радом и колико су играчи посвећени, али да нису сви на истом нивоу физичке припремљености. 

– У првој групи су играчи који су одрадили све трените и спремни су као звери, следе млађи за које време ради и биће на потребном нивоу, а у трећој групи су момци са малим бројем тренинга. Запослени су, не могу да стигну и кроз првенство ће да долазе до снаге и кондиције. Све су ово законитости аматерског фудбала и морамо да се прилагодимо. Тројица стандардних из јесење сезоне, напустила су клуб. Нападач Стефан Попов завршио је у српсколигашком Радничком, везиста Александар Грбан у ЖФК Банат Багљашу, а штопер Ненад Ановић у меленачкој Русанди. 

– Не кукам и не жалим се, свако бира екипу где мисли да ће му бити боље. Имамо решења у погону, Ђорђе Кораћ може на место штопера, као и Душан Ковачевић, а повратак везисте Горана Радишића, силно је појачање. Био је јесенас повређен, већ је спреман и добили смо на креацији и добрим асистенцијама. Уз њега у вези су Огњен Дучић и Вељко Земунски, градитељи игре за српсколигашко друштво. Попова ће у шпицу заменити Жарко Матић (са слике), са крилне позиције ући ће у врх офанзиве, покретљив је, ефикасан и не бринем. Од Влада Зекановића и  Јована Кујунџића очекујем да буду покретљивији, од везиста да наставе долазак у офанзиву из другог плана. Имамо концепт игре и треба да донесе резултате. 

Михајловићева екипа завршила је први део трке на „Истоку“ као трећа, са 32 бода, четири мање од водеће Кикинде и два од Слободе.

– Овде сам пет година, три пута смо били други, нико не би био срећнији да нам се заломи трон. Ценимо Кикинђане, у првом делу били су одлични и у улози су фаворита, на нама је да се супроставимо кроз надигравање и покушамо да дођемо до успеха. Идемо постепено, важно је да спремни дочекамо први меч са Козаром, а изнад свега, да сви буду здрави и да немамо проблема са повредама, као у јесењој сезони – истакао је Бошко Михајловић.

Б. Цв.   

ТРОЈИЦА НОВАЈЛИЈА

Током прелазног рока дошла су тројица играча. После пола године, из ботошког Омладинац ФАМ-а, вратили су се искусни Владимир Нинић и Жарко Ђокић, а поред њих стигао је и млади Мирко Рапаић из Бегеја.

– Желели су да дођу, да заоштре конкуренцију и подигну је на виши ниво. Сва тројица знају каква смо средина и клуб и да су сви добродошли — рекао је Драган Радаковић, потпредседник.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!