ЗБИЉИЋ: НОВИ ТРЕНЕР ОД НЕДЕЉЕ

Фудбалери Војводине (не)очекивано остају без шефа стручног штаба Ранка Поповића

И таман када је „панонска лађа“ пронашла прави ток и почела да броди Дунавом ка циљу који је, када је ступао на дужност председника клуба поставио Драгољуб Збиљић, а то је освајање треће титуле првака, стигла је (не)очекивана вест да Поповић ускоро одлази у Јапан, где ће преузети вођење Кашиме Антлерса, тренутно петопласиране екипе у Џеј лиги. Информација је стигла изненада, иако се у фудбалском миљеу Новог Сада, данима уназад, шушкало да је овакав расплет могућ и „већ виђен“. Сам тренер није желео ништа да коментарише на ову тему, желећи да овај део сезоне заврши на најбољи начин и да Новосађани у четвртак пруже нову, добру партију у сусрету са Вождовцем.

Имамо неколико решења за место шефа стручног штаба, али не желимо да журимо. Следеће седмице сешћемо и донети одлуку о томе ко ће да наследи Ранка Поповића на тренерској клупи нашег тима – рекао је Драгољуб Збиљић

Поменути стручњак под уговором је с новосадским клубом до 1. јула наредне године, тако да је извесно да ће Јапанци, иначе осмоструки прваци „Земље излазећег сунца“ и 2018. године шампиони азијске Лиге шампиона, Новосађанима морати да исплате обештећење.

Ранко Поповић је доста дуго и успешно већ радио у Јапану, где је најпре био асистент тренера у Хирошими, а потом самостално тренирао Оиту, Мачиду, Токио и Осаку, током пуних осам година. Поред Војводине, у коју је стигао крајем августа ове године уместо Радослава Батака, у Србији је водио и екипу Спартака и то у сезони 2008-2009. Био је тренер шпанске Сарагосе, аустријског Сент Пелтена, као и тајландског Бурирам јунајтеда, односно индијске екипе Пуне сити.

Као играч, Поповић је носио дресове Партизана, Леотара из Требиња, Спартака из Суботице, грчког Етникоса, шпанске Алмерије, аустријског Штурма из Граца, као и још две мање екипе из те земље, у којој је и завршио каријеру активног играча 2006. године.

ПОПОВИЋЕВ БИЛАНС У НОВОМ САДУ

Укупно је Ранко Поповић црвено-бели тим из Новог Сада водио у 18 утакмица (16 у првенству и две у Купу Србије).

У њима је остварио 10 победа и по четири ремија и пораза.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!