ЗДРАВЉЕ И ГОЛОВИ У ПРВОМ ПЛАНУ

МИЛОШ САВАНОВИЋ, НАПАДАЧ НАФТАГАСА О ЖЕЉАМА ЗА НОВУ 

Милош Савановић, у последњих неколико година, један је од најбољих стрелаца српсколигашке „Војводине”. Брзоноги офанзивац Нафтагаса у јесењој сезони погодио је мрежу девет пута и уписао пет асистенција. Празнике је провео у кругу породице, како рече, у пријатној и радосној атмосфери.

– Уз ћеркицу Софију, која је 16. децембра напунила две године, супрузи Лаури и мени је најлепше. Окићена јелка, поклони, разне игрице, употпунили су празничне дане, за божићне смо били и код куће и код наших родитеља, било нам је лепо. Породица је изнад свега, увек била и остала – каже голгетер Нафташа.

Нагласио је да једва чека почетак припрема и да се пауза одужила.

– Не могу без физичких активности, трчим и вежбам у теретани, сваког дана испланирам да одрадим тренинг. Не играм на турниру у Кристалној дворани и више ми прија стицање физичке спреме кроз индивидуални тренинг. Дочекаћу спремно прве тренинге код тренера Предрага Кандића.

Аназирао је учинак у јесењој сезони уз закључак да су могли освојити више од 25 бодова и бити изнад пете позиције.

– Требало да упишемо више од отм потр, имали смо много шанси у свих шест мечева које смо изгубили. Морали смо наш терен да учинимо неосвојивим и три пораза и реми код куће, нису донели бољи шасман. Плен су однели Јединство, ОФК Бачка и Словен, са Подунавцем смо одиграли нерешено, а са само половином изгубљених бодова, били бисмо близу јесењем лидеру Словену. Били смо фаворити и предност терен нисмо искористили.

Сматра да ће у наставку бити боље и да ће исправити оно у чему су грешили.

– Треба нам више концентрације и смирености у офанзивном делу, стрпљења у свим сегментима игре – јасан је Савановић. – Дошао је Стефан Попов и бићемо добар тандем у нападу. Воли да игра у центру, док ја пробијам по боковима и моћи ћемо добро да се допуњујемо и долазимо у шансе. Жељан је изазова, познаје саиграче, тренера Кандића и одабрао је добар пут. Никола Ковачевић, други новајлија, има статус бонуса и заоштриће конкуренцију у дефанзиви. Млад је дебитовао на теренима „Војводине“ бранећи боје Радничког и сигурно ће бити од помоћи.

Новогодишње и божићне жеље усмерене су ка головима.

– На првом месту је здравље, то прво пожелим породици и осталима. Пошто сам везан за фудбал и годинама играм, голови су друга жеља. Биће их више него јесенас, а ако не погодим, имам саиграче који знају да предвиде моје потезе и асистенције. Битно је да Нафтагас бележи добре резултате. Стабилан смо клуб у сваком погледу и чињеница да нико не жели да оде, а да многи желе да дођу, јасно говори да је реч о квалитетној средини и добро организованом колективу – јасан је Милош Савановић, први стрелац Нафтагаса.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 09. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!