ЗЕЛЕНО-БЕЛИ ПАД ЗА ДРУГИ ПОРАЗ

Фудбалска утакмица десетог кола Прве лиге Србије која је одиграна у Инђији је имала сву драматургију и акцију достојну најбољег трилер филма.
Зелено бели су све до 66.минута плесали на терену Тоyо Тирес Арене, водили са 2: 0, а онда је уследио помало и несхватљиви пад у игри, концетрацији или што год другог. А то шта год је можда и садржано у тренеру гостију Бранку Жигићу који једноставно неуме да погнуте главе напусти терен када игра против Инђије. Он ту традицију делом гради још као стамени штопер новосадског Пролетера.

Домаћин до 1: 0 стиже у 35.минуту меча. Дуго је домаћин плео мрежу око гола Елсина, погађао пречку, машио из непосредне близине гола, али у том минуту ни голман госта није имао решење. Био је то ценаршут са леве стране напада домаћина, лопта пада код друге стативе, ту у малој паради главом Радосављевић шаље лопту у мрежу, 1: 0.

На други гол се чекало све до 52.минута меча. Пре тога је зелено бели тим лако могао до нових голова, али је до тог другог стигао са беле тачке. Фаулиран је надахнути Десанчић и судија је показао на белу тачку. Најбољи стрелац домаћина Славиша Стојановић је сигуран са беле тачке. 2: 0.

Уместо да дотуку немоћног и безопасног ривала, домаћин спушта лопту, а тренер госта врши измене живота. Уводи три играча који су сасвим променили ток утакмице. Управо је један от тих играча, Младеновић постигао први гол за госта у 66.минуту меча. Само три минута по уласку у игру. Изгубио је Кукољ на средини терена лопту, уследила је брза акција госта, и Младеновић шутира испод Чупића за 1: 2.

Ту гост не стаје. Сада они имају ударац са беле тачке у 79.минуту. Пали су у дуелу капитен домаћина Бојовић и управо Младеновић. Повлачење са обе стране, а судија се одлучује за казнени ударац. Са ње је прецизан био Јован илић, иако је Чупић имао лопту на руци, 2: 2.

Колапс домаћина стиже у последњем 90.минуту игре. После прекида, лопта је убачена са леве стране напада госта, Чупић није најбоље проценио лет лопте, захвата је прстима, али је шаље на ногу Андрејевића, који је шаље на главу Немање Илића, а који је неометен из петерца шаље у незаштићену мрежу, 2: 3.

Разумљиво велико славље госта, који су награђени за упорност, а фудбал је још једном као игра показао сву своју лепоту и суровост у истом тренутку.

Инђија – РФК Н.С 1921 2: 3 (1: 0)

Инђија. Тоyо Тирес Арена. Гледалаца . Судија: Александар Лукић, помоћници: Димитрије Власачевић и Немања Арнаутовић, четврти судија: Давид Матић. Делегат: Ненад Николић. Стрелци: Драган Радосављевић 35′, Славиша Стојановић (пен.) 52′ – Инђија, Вељко Младеновић 66′, Јован Илић (пен.) 80′, Немања Илић 90′ – РФК Н.С 1921. Жути картони: Бојовић 36′, Кукољ 81′ – Инђија, Радивојевић 41′, Немања Илић 72′ – РФК Н.С.1921.

Инђија: Чупић, Недељковић, Десанчић, Ђурић (Ђурић 77′), Вуковић (Ђуричковић 90′), Марко Стојановић (Јањић 68′), Бојовић (К), Мијаиловић, Ђурковић (Кукољ 68′), Славиша Стојановић, Радосављевић (Стевановић 77′).
Тренер: Јован Голић

РФК Нови Сад 1921: Елесин, Вукасовић (Јовановић 63′), Немања Илић, Радивојевић, Јован Илић, Вујаклија (Младеновић 63′), Милосављев (Каришић 63′), Сердар (Тричковић 87′), Кокир (Балабановић 76′), Милошевић (К), Андрејевић.
Тенер: Бранко Жигић

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 24. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!