ЖЕЛЕЗНИЧАР ДОВЕО ГОЛМАНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Железничар је добио прво појачање у зимском прелазном року. Панчевци ће у наставку сезоне бити јачи за искусног голмана репрезентације Црне Горе, Милана Мијатовића.

Тренер Железничара, Ненад Мијаиловић, у првом делу сезоне на располагању је имао три чувара мреже – Младена Живковића, Огњена Лукића и Александра Станковића, сада ће конкуренција бити много јача.

Пре доласка у клуб са Тамиша, Милан Мијатовић је током каријере бранио за Бокељ, Будућност из Подгорице, Левски, МТК из Будимпеште, бањалучки Борац као и Ал Адалах.

– До 17. јануара радићемо у Панчеву, а онда путујемо на Кипар, где ћемо одрадити главни део припрема за проилећни део сезоне. Закаказали смо укупно шест утакмица, неке ћемо одиграти код нас, а друге на Кипру. Очекујем да ће стручни штаб припремити екипу за тежак наставак сезоне – рекао је Зоран Наунковић, председник Железничара.

Свесни су у клубу из Панчева да ће у пролећном делу сезоне морати да дају максимум како би изашли из ризичне зоне и кренули ка средини табеле. Зато су и одлучили да одмах ангажују и вредно појачање.

-Циљ нам је свакако опстанак у лиги. Сам прелазни рок почели смо са неколико одлазака, али имамо и прво појачање, а то је голман Милан Мијатовић. Сигуран сам да ће се у Панчеву осећати као код куће. Очекујем од њега да нам помогне на терену да заједнички остваримо све циљеве, како у овој, тако и у следећој сезони. Надам се успешној сарадњи – закључио је први човек Железничара.

Љубитељи фудбала у Србији запамтили су добро Мијатовића који је у квалификацијама за одлазак на Европско првенство у Немачкој бранио за Црну Гору против Србије у Београду. Одмах после те утакмице упутио се тада у Републику Српску, а онда је стао и на гол бањалучког Борца, па је за само 20 сати бранио на две важне утакмице.

-Први утисци су стварно добри. Прихваћен сам на најбољиу начин у екипи. Дошао сам у Железничар да помогнем својим искуством, надам се да ћемо остварити циљ, а то је опстанак у лиги.

Без обзира што је тек неколико дана у Панчеву, Мијатовић тврди да неће имати проблема са адаптацијом.

-Пратио сам српски фудбал, али и остале лиге у региону. Из мађарског првенства знам само Пантелића играли смо један против другог, остале саиграче сам тек сада упознао – закључио је Мијатовић.

Извор: http://www.rtvpancevo.rs 

ОБЈАВЉЕНО: 11. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!