ЖЕЛЕЗНИЧАР ИЗ ПАНЧЕВА НОВИ СУПЕРЛИГАШ

РАДНИЧКИ НБ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 0:3 (0:2)

Стадион: Радничког на Новом Београду: Судија: Стефан Ђокић. Стрелци: Томановић у 11, Лаиновић у 25. С. Јовановић 90+2. минуту за Железничар.

РАДНИЧКИ НБ: Лазаревић, Андрић, Брежанчић, Гордић, Којић, Лукић, Марјановић, Матејевић, Нуредини, Пешић, Ђокић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић, Балаж, Гргић, М.Јовановић, Конатар, Кордић, Лаиновић, Обрадовић, Петровић, Томановић, Ђорђевић.

Садашња генерација фудбалера Железничара биће уписана златним словима у историју клуба. Оно о чему су сањале многе генерације, данас је постала јава. Суперлига ће се од наредне сезоне играти у Панчеву. Победом против Радничког НБ у гостима (2:0), Железничар је три кола пре краја сезоне, оверио улазак у елитно друштво.

Све је било решено после првих 45 минута утакмице на Новом Београду. Први гол постигао је Саша Томановић већ у 11. минуту утакмице док је предност у 25. минуту дуплирао Лаиновић.

Већ тада је било јасно да ће сва три бода припасти изабраницима Владимира Гаћиновића, који сада могу да кажу добар дан Суперлиго! Када се већ очекивао крај шлаг на торту трећим голом у другом минуту надокнаде времена сатавио је Страхиња Јовановић.

Нема сумње да се предан рад управе клуба да створи квалитетан тим ове сезоне исплатио, а Панчевци ће већ од лета моћи да гледају у свом граду, Црвену звезду, Партизан, Војводину. Чукарички и остале клубове елитног ранга такмичења.

Извор: http://www.rtvpancevo.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!